Messukylän kentät ja range avataan 24.4. mikäli sää- ja koronaolosuhteet sen sallivat. Maassamme vallitsevan vakavan koronavirustilanteen vuoksi edellytämme jokaisen kentällämme pelaavan tutustuvan huolella Golfkeskus Oy Messukylän poikkeustilaohjeistukseen ja noudattavan ohjeistusta oman henkilökohtaisen vastuunsa korostetusti tuntien.

THL:n ja Olympiakomitean ohjeisiin perustuvaa ohjeistusta noudattamalla on mahdollista pitää golfkentät auki jatkossakin. Kentän ja seuran taholta sääntöjen noudattamista tarkkaillaan, mutta toivomme myös, että pelaajat epäkohtia havaitessaan huomauttavat niistä asianomaiselle välittömästi ja kertovat asiasta myös kentän ja seuran toimijoille. 

Päätavoitteena on välttää kaikkia lähikontakteja ja pyrkiä estämään viruksen tarttumista erilaisilta pinnoilta. Yhteistyötä tekemällä pyrimme suojelemaan omaa ja kanssapelaajiemme terveyttä ja elämää. Lisäksi, kuten Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen Helsingin Sanomille toteaa, viruksen tartuntaketjun löytyminen joltain golfkentältä olisi koko lajille ankara isku.Kentälle saapuminen, kentältä lähteminen ja yleisohjeet kaikille kentän alueella liikkuville

Sairaat ja karanteenissa olevat eivät saa tulla kentän alueelle. Jos itselläsi tai lähipiirissäsi on vähäisiäkään flunssan oireita, jää kotiin. 

Kaikki kokoontumiset kentän alueella ovat kiellettyjä. Pidä kentällä kohtaamiisi ihmisiin 5 metrin turvaväli. Parkkipaikalle saa tulla max. 10 min. ennen lähtöaikaa. Harjoittelualueelle siirrytään ripeästi ilman turhaa viivyttelyä. Kierroksen tai harjoittelun jälkeen kentältä tulee poistua välittömästi.  Parkkipaikalle ei sovi jäädä vaihtamaan kuulumisia. Kättelyt ja halaamiset ovat kiellettyjä. 

Huolehdi riittävästä käsienpesusta saippualla tai käytä käsidesiä. Hengityssuojaimen käyttö suojaa itseä ja muita.

Lähdön voi halutessaan sulkea käsittämään vain yhden tai kaksi pelaajaa. Ota silloin yhteyttä caddiemasteriin.

Messukylässä on käytössä desinfioidut kärryt. Varmistu, että otat kärryt desinfioitujen kärryjen ryhmästä ja palautat ne desinfioitavien kärryjen ryhmään. Kun lopetat kärryjen käytön, suihkuta kärryn kahvoihin desinfiointiainetta. Tämän jälkeen kärryt pestään kenttäyhtiön toimesta kuumavesipainepesurilla. Pesuveteen on lisätty saippuaa.

        

Pelaaminen kentillä


 • Samassa lähdössä saa olla max 3 henkilöä. Suosittelemme, että peliryhmä koostuu samassa taloudessa asuvista tai muuten päivittäin keskenään tekemisissä olevista vakiintuneista pelikavereista.

 • Peliryhmä voidaan sulkea myös yhdelle tai kahdelle hengelle. Jos pelaaja haluaa sulkea oman ryhmänsä, tulee siitä ilmoittaa caddiemasterille, joka sulkee ryhmän.

 • Pidä riittävä turvaetäisyys muihin pelaajiin, n. 5 metriä. Odota omaa lähtöaikaa erillään muista ryhmistä.

 • Lipputanko pidetään reiässä ja siihen ei saa koskea. Koskethan vain omaan palloon.

 • Bunkkeriharavat, roskikset ja mailapesurit ovat toistaiseksi pois käytöstä. Jäljet bunkkerissa voi tasoittaa mailan lavalla tai jalalla.

 

 

Rangeharjoittelu

 

 • Huomioi 5 m turvaväli liikkuessasi piha-alueella.

 • Harjoittelijan on tuotava mukana oma kori/ämpäri palloja varten. Harjoittelun jälkeen kori on vietävä mukana eikä sitä saa jättää kentälle.

 • Harjoittelu on sallittu vain omilla pelivälineillä.

 • Muista turvaväli erityisesti palloautomaatilla asioidessasi.

 • Käytä hanskoja käsitellessäsi palloja.

 • Harjoitella saa vain 1 hlö/matto. Vain joka toinen matto on käytössä.

 • Roskikset, mailapesurit, penkit, lähipelialueet ja harjoitusviheriöt eivät ole toistaiseksi käytössä.

AJANVARAUS JA MAKSAMINEN POIKKEUSOLOISSA

 

Seuraamme jatkuvasti viranomaisten ja Suomen Golfliiton ohjeistuksia, joten kentällämme nyt voimassa olevat määräykset voivat muuttua. Jokaisen tulee noudattaa annettuja määräyksiä. Määräyksiä laiminlyövät pelaajat poistetaan kentältä ja heidän pelioikeutensa Messukylässä evätään poikkeustilan ajaksi.