Katsaus junioritoiminnan kauteen 2017

Junioreiden golfkausi oli monella tapaa onnistunut. Junioritoiminnassa oli kauden aikana mukana ennätysmäärä, yhteensä jopa 50 junnua. Talviharjoittelun jälkeen aloitimme harjoitustoiminnan ulkona toukokuussa. Kesällä juniorimme harjoittelivat kolmessa eri ryhmässä. Aloittelijoiden ryhmä tähtäsi golfin perusteiden opetteluun sekä Green Cardin suorittamiseen. Harrastelijoiden ryhmässä kehitettiin pelaajien taitoja eteenpäin. Kilparyhmä tähtäsi menestykseen Pirkanmaan Junnutourilla.

Aloittelijoiden ryhmään oli tunkua kauden alussa mutta saimme järjestettyä ryhmän niin että kaikki halukkaat pääsivät mukaan. Junioritoiminnassa mukana olevista junnuista Green Cardinkin suoritti yli 20 henkeä kun järjestimme siihen ilmaisen mahdollisuuden. Pirkanmaan Golf on kasvattajaseura ja meidän panostus on junioritoiminnassa. Meillä golfin harrastaminen on juniorille helppoa, hauskaa ja halpaa. On hienoa nähdä kuinka harjoitusalueemme täyttyvät iloisista junioreista kauden aikana.

Aloittelijoiden lisäksi panostamme kilpailutoimintaan. Kilparyhmää kehitettiin tälle vuodelle siten että kilpajunnuille tuli toinen viikoittainen harjoituskerta pro Anu Alpin johdolla. Junioreiden pelitaitojen kehitys kauden aikana oli silmiinpistävää. Kilpailullisesti pääpainotus oli seitsemän alueemme seuran järjestämällä Pirkanmaan Junnutourilla. Osallistumisaktiivisuutemme oli kauden mittaan loistavaa. Kotikisassa meidän seurastamme oli peräti 11 osallistujaa ja muissakin osakilpailuissa 7-8 Pirkanmaan Golfin junnua. Menestystäkin tuli. Paras yksittäinen suoritus oli Joona Kankaanrannan henkilökohtaisen sarjan voitto Lakesiden osakilpailussa. Kokonaiskilpailussa seuramme sijoittui monen vuoden tauon jälkeen palkintopallille (3. sija) 111 kerätyllä pisteellä.

Järjestimme myös kaksi isompaa omaa kilpailua junnuille. Kesäkuussa kisailtiin Par-3 kentällä ja elokuun alussa isolla kentällä Junioreiden Mestaruuskilpailuissa. Junioreiden kolmen kärki mestaruuskilpailuissa oli 1) Paavo Nurmi, 2) Lotta Ala-Savikota sekä 3) Arttu Juvonen.

Koululaisten tutustumisia järjestettiin tuttuun tyyliin laajamittaisesti taas toukokuussa, jolloin yli 300 koululaista kävi liikuntatunnilla tutustumassa golfiin kentällämme. Näiden tarkoituksena on saada mahdollisimman monelle koululaiselle positiivinen kokemus golfista ja edesauttaa sitä, että golfista tulee normaali laji koulujen liikuntatuntien ohjelmaan.

Juhannuksen jälkeen järjestettiin myös 24-junnugolfille tapahtuma, jossa Tuomo Nieminen pelasi yhtäjaksoisesti 24 tuntia golfia kentällämme. Tempaus koostui Suomen itsenäisyyden 100v-juhlavuoden kunniaksi kaikkiaan 100 pelatusta väylästä eli 11 kokonaisesta kierroksesta. Tällä tapahtumalla, johon osallistui myös toista kymmentä seuramme muuta pelaajaa yhdellä tai useammalla kierroksella Tuomon mukana, kerättiin seuran junioritoiminnalle peräti yli 1 400 €. Lahjoitukset kerättiin pääasiassa pieninä summina jäsenistöltämme klubilla sekä seuran vieraspelimatkoilla. Iso kiitos kaikille junioritoiminnan tukemisesta! Tapahtumasta voi lukea lisää täältä.

Kokonaan uutta – kehitysvammaisten nuorten harjoitusryhmä

Teimme myös kokonaan uuden avauksen kaudella 2017 kun junioritoiminnan oheen luotiin kehitysvammaisille nuorille tarkoitettu harjoitusryhmä. Kokeilu oli erittäin onnistunut. Parhaimmillaan seitsemän nuorta osallistui ryhmään ja saimme paljon positiivista palautetta. Näkyvyyttä tuli myös vammaisurheiluliiton tekemän uutisen sekä Aamulehden videon muodossa. Aamulehden video on löydettävissä nettisivuiltamme. Kehitysvammaisten nuorten golfryhmämme laajentuu ja toimintaa kehitetään ensi vuodelle. Suunnitelmat on jo tehty ja avustusmahdollisuuksia kartoitettu. Visiona on tehdä Pirkanmaan Golfista yksi Tampereen seudun suurimmista kehitysvammaisille urheilumahdollisuuksia tarjoavista yhteisöistä. Tällä saatava positiivinen imago seurallemme, sekä vieläkin ulkopuolisten silmissä hieman imago-ongelmasta kärsivälle golfille lajina, on korvaamatonta. Ja mikä tärkeintä: autamme kehitysvammaisia tarjoamalla heille hienon mahdollisuuden kehittää itseään haastavan mutta palkitsevan lajin parissa. Riemun määrä oli valtaisa jo tämän vuoden treeneissä.

Lisätietoa kehitysvammaisten nuorten golfharjoitusryhmästä täältä.

Talviharjoittelu 2017-2018

Junioreiden talviharjoittelu alkaa marraskuun puolivälissä GolfDaddyn talviharjoitteluhallilla. Talviharjoittelu on tarkoitettu lähinnä kilpailuissa käyville ja toiminnassa jo kauemmin mukana olleille junioreille. Lisätietoa talviharjoittelusta löytyy täältä.

Kiitoksia kaikille junioreille sekä huoltajille golfkaudesta 2017! Voitte ottaa yhteyttä juniorivastaavaan missä tahansa junioritoimintaan liittyvässä asiassa. Olen syksyn ulkomailla, joten sähköpostilla tavoittaa parhaiten. Tarvittaessa voitte ottaa yhteyttä myös Kimmo Saarelaan, yhteystiedot alla.

Janne Riitakorpi
PirG juniorivastaava
janne.riitakorpi@gmail.com

Kimmo Saarela
050-5967916
kimmo@saarelat.net