Kapteeniston palsta

Seuran klubi- ja kilpailutoiminnan tarkoituksena on tarjota jäsenistölle mukavia tapahtumia ja kilpailuita kauden aikana. Kilpailuita on hyvin erilaisia ja varmasti jokaiselle löytyy oma suosikkinsa. Kaikki seuramme jäsenet ovat tervetulleita tapahtumiin mukaan!

Kilpailukalenteria on uudistettu huomattavasti aikaisempiin kausiin verrattuna. Luvassa on uusia kilpailuita sekä pelimuotoja. Kausi avataan 13.5. avajaiskilpailulla missä pelataan Foursomea. Foursome on joukkuekilpailu missä 2-hengen joukkueet pelaavat vain yhtä palloa ja lyövät jokaisen lyönnin vuorotellen mukaan lukien väylien avauslyönnit. Peli on tasoituksellinen lyöntipeli missä otetaan osa joukkueen pelaajien yhteenlasketusta tasoituksesta huomioon. Sen lisäksi että Foursomea ei seurassamme ole ennen pelattu, on kisaan tuotu vallankumouksellinen uusi formaatti. Sekä avajaiskilpailu Foursome, että kauden päätöskilpailu syyskuun lopulla ovat 18 reiän kilpailuita missä pelataan 9r isolla kentällä sekä 9r Par-3 kentällä. Tämä mahdollistaa näihin yhteislähtönä järjestettäviin kahteen kilpailuun jopa maksimissaan 72 pelaajan osallistumisen.

Senioreiden perinteinen viikkokisa lähteen käyntiin heti avajaiskilpailun jälkeisenä viikkona ja kestää peräti 19 viikkoa. Senioreiden viikkokisassa pelipäivät ovat maanantai ja tiistai. Seniorit järjestävät lisäksi oman lähikenttävierailunsa elokuun lopulla 23.8.

Toukokuun lopulla 27.5. järjestetään myös uuden pelimuodon omaava kilpailu: Texas Scramble. Isolla kentällä 18 reiän kilpailuna pelattava Texas Scramble eroaa perinteisestä Scramblesta sillä, että sitä pelataan 3 hengen joukkueina. Texas Scramblessa kaikki joukkueen 3 pelaajaa avaavat väylän, jonka jälkeen valitaan paras pallo. Tästä kohtaa peliä jatkavat muut paitsi se kenen pallo valittiin. Joukkueen 2 muuta pelaajaa lyövät eteenpäin ja näistä kahdesta valitaan parempi ja jälleen muut paitsi se, kenen pallo valittiin, jatkavat.

Toukokuun viimeisellä viikolla alkaa myös viime kaudella kokeiluversiona suuren suosion saavuttanut Klubiviikkokisa mikä pelataan tällä kaudella 12 viikon mittaisena. Viikoittainen osakilpailu koostuu 9r tasoituksellisesta lyöntipelistä minkä voi pelata koska vaan ma-pe.

Perjantaina 2.6. järjestetään ensimmäinen kauden kahdesta Miesten saunalenkistä mikä on vain miehille tarkoitettu Par-3 kentällä pelattava yhden mailan kilpailu. Toinen saunalenkki on 11.8. Naisten perinteinen kilpailu Messukylän Mimmien Perinteinen Scramble pelataan sunnuntaina 11.6. Naisilla on myös kauden oma päätöskilpailunsa syyskuun alussa.

Kesäkuun toisella viikolla alkaa kova kamppailu Seuran Reikäpelimestaruudesta kun 32 miestä ja 16 naista lähtevät tiputtamaan yksi kerrallaan toisia kaaviossa ja etenemään kohti finaalia. Viime kausista poiketen reikäpelimestaruuskilpailuissa järjestetään siis erillinen sarja miehille ja naisille. Viime vuodelta reikäpelimestaruutta puolustaa Teemu Kankaanranta.

17.6. on vuorossa ensimmäinen kauden kolmesta vieraspelimatkasta, jotka ovat olleet erittäin suosittuja viime kausina. Niihin toivotaan myös uusia jäseniä mukaan. Bussilastillinen golffareita lähtee Messukylän parkkipaikalta pelaamaan jollekin vieraskentälle. Vieraspelimatkojen kohteet julkaistaan aina lähempänä. Muut kaksi vieraspelimatkan ajankohtaa ovat 15.7. sekä 2.9.

Heinäkuun ensimmäinen päivä pelataan yksi seuramme legendaarisimmista normaaleista kilpailuista: Narukisa. Narukisassa pelaajille jaetaan slopen verran narua metreissä mukana ja narua saa käyttää pallon siirtämiseen kentällä esimerkiksi metrin päästä reikää suoraan kuppiin (tällöin pallon katsotaan menneen reikään edellisellä lyönnillä) tai niukasti outin puolelta takaisin kentälle.

Lauantaina ja sunnuntaina 8.-9.7. pelataan kokonaan uusi joukkuekilpailu Ryder Cupin hengessä. Mukaan mahtuu 40 pelaajaa ja heidät jaetaan tasoitusten mukaan kahteen tasaväkiseen joukkueeseen, jotka kilpailevat keskenään kaksipäiväisessä kilpailussa. Lauantaina pelataan parireikäpeliä pelimuotona Greensome (molemmat avaavat ja sen jälkeen valitaan parempi pallo ja jatketaan sillä vuorotellen) eli 2 pelaajaa pelaa toisen joukkueen kahta pelaajaa vastaan ja voittaja saa pisteen joukkueelle. Toisena pelipäivänä pelataan 1 vs. 1 reikäpelejä ja päivän päätteeksi tiedetään, kumpi joukkue on voittanut kokonaiskilpailun. Tästä kilpailusta infotaan lisää hyvissä ajoin kauden alkupuolella.

Par-3 kentällä kisataan 18 reiän tasoituksettomassa lyöntipelikilpailussa 22.7. ja heti seuraavana lauantaina tasoituksella 36-54 pelaaville golffareille järjestetään ”Tule kokeilemaan kilpailemista”-kilpailu.

Kauden kilpailullinen huipentuma on ylivoimaisesti Seuran Mestaruuskilpailut mitkä pelataan kaksipäiväisenä la-su 5.-6.8. Kisassa pelataan eri sarjoissa sekä koko seuran mestaruusdesta. Seuran puolustava mestari on Lassi Ikävalko.

Elokuun loppupuolella 19.8. on luvassa HCP-mestaruuskilpailu missä kilpaillaan seuran tasoituksellisista mestaruuksista siinä missä varsinaiset mestaruuskilpailut pelataan luonnollisesti ilman tasoituksia.

Syksyn jo lähestyessä on vielä luvassa kaksi kilpailua. 9.9. kuukausikilpailu uudella pelimuodolla ’Paras ysi’. Siinä pelataan isolla kentällä 18r tasoituksellista lyöntipeliä mutta kultakin kaksi kertaa pelatulta väylältä otetaan huomioon ainoastaan pelaajan parempi tulos ja näin ollen saadaan 9 väylän kokonaistulos. Kausi päättyy lauantaina 23.9. pelattavaan päätöskilpailuun, jossa on perinteisesti pelimuotona Greensome. Myös päätöskilpailu pelataan yhdistelmänä 9r isolla kentällä ja 9r Par-3 kentällä ja 72 pelaajan osallistujaraja takaa varmasti kaikille halukkaille kisapaikan.

Kilpailukalenteriin voidaan tehdä muutoksia kauden aikana, joten seuratkaa nettisivuja sekä klubilla olevia ilmoituksia tarkkaan.

Ajanvaraus

Aukioloajat

Klubi:

Suljettu.

 

Kentät:

Suljettu. 

Kausikorttilaiset voivat pelata kunhan maa ei ole jäässä.

 

Range ja lähipelialueet:

Suljettu.


  

Pirkanmaan Golf ry.


Liity jäseneksi ›

Tykkää Facebookissa ›

Seuran yhteystiedot

Lue Citygolfia Messukylässä-lehti

citygolf 2


juniortoiminnan laatuseura highres RGB pieni