Kapteeniston palsta

Tasoituksellisten kilpailuiden tasatulosten ratkaisussa käytetään yleensä "slope + matemaattinen ratkaisu"-yhdistelmää kun taas ilman tasoituksia pelattavat kilpailut ratkaistaan pääsääntöisesti suoraan matemaattisella ratkaisulla. Poikkeuksiakin löytyy esimerkiksi Seuran Mestaruus, josta käydään sudden death-uusinta. Tässä tekstissä perehdytään matemaattiseen ratkaisuun.

Tasoituksellisissa kilpailuissa saman tuloksen tehneistä pelaajista alemman pelitasoituksen (slope) omaava voittaa. Huomatkaa, että kyse on slopesta eikä tasoituksesta. Mikäli slope on molemmilla tai useammalla saman tuloksen tehneellä pelaajalla sama, ratkaistaan paremmus matemaattisella ratkaisulla. Matemaattisessa ratkaisussa otataan huomioon pelaajien scr-lyöntitulokset (pistebogey-kilpailussa pistebogeypisteet) seuraavalla tavalla:

  1. Viimeisen 18 reiän yhteenlaskettu tulos (käytössä seuran kilpailuista ainoastaan kaksipäiväisessä Mestaruuskilpailussa)
  2. Viimeisen 9 reiän tulos
  3. Viimeisen 6 reiän tulos
  4. Viimeisen 3 reiän tulos
  5. Viimeisen reiän tulos
  6. Arpa

Matemaattisessa ratkaisussa löytyy aina paremmuusjärjestys. Viimeistään arvalla. Kuitenkin lähes aina väyliä vertaillessa. Vuoden 2017 klubiviikkokisan 4. viikolla löytyi esimerkki arvan käytöstä. Allekirjoittanut (Janne Riitakorpi) sekä Matti Sumelles pelasimme saman lyöntituloksen ja meillä molemmilla oli sama pelitasoitus. Koska kyseessä oli 9 reiän kilpailu, ensiksi tarkasteltiin viimeisen 6 reiän yhteenlaskettua tulosta. Se oli meillä identtinen. Jokaisen väylän tulos oli sama. Näin ollen myös viimeisen 3 reiän sekä viimeisen reiän tulokset olivat samoja. Paremmuuden ratkaisi arpa.

NexGolf suorittaa matemaattisen ratkaisun toimenpiteet automaattisesti mikäli kilpailun asetukset on laitettu oikein. Tämä sisältää myös arvan. Olen tutkinut asiaa testikilpailuiden avulla ja todennut, että NexGolf todellakin luo paremmuusjärjestyksen sattumanvaraisesti myös siinä harvinaisessa tilanteessa, että väylätulokset ovat identtiset tai muuten sellaiset, ettei matemaattisen ratkaisun väylävertailut tuota tulosta.

Ajanvaraus

Aukioloajat

Klubi:

Suljettu.

 

Kentät:

Suljettu. 

Kausikorttilaiset voivat pelata kunhan maa ei ole jäässä.

 

Range ja lähipelialueet:

Suljettu.


  

Pirkanmaan Golf ry.


Liity jäseneksi ›

Tykkää Facebookissa ›

Seuran yhteystiedot

Lue Citygolfia Messukylässä-lehti

citygolf 2


juniortoiminnan laatuseura highres RGB pieni