Jäseneksi Pirkanmaan Golf -seuraan!

Etsitkö hyvää seuraa? Miksi kannattaa liittyä meille? Me kerromme monta hyvää syytä.

 • Lämminhenkiseen seuraan on helppo tulla.
 • Aktiivinen seura tarjoaa paljon toimintaa kaiken ikäisille jäsenille.
 • Peliaikoja saa joustavasti ilman pitkiä jonotusaikoja.
 • Kilpailut järjestetään vain seuran jäsenille.
 • Useita hauskoja ja huippusuosittuja pelimatkoja kauden aikana, vain jäsenille.
 • Jäsenille edullisemmat Green Fee maksut
 • Vireä kenttä on - ja pysyy jatkossakin - mukavan lähellä tamperelaista.

Reilu LIITTYMISTARJOUKSEMME sisältää seuraavat edut:

 • Liittymisen ilman liittymismaksua
 • 1 kpl ilmainen green fee par 3-kentälle.
 • Ilmaisen 1,5 tuntia kestävän pro Anu Alpin koulutuksen.

 

   Liity jäseneksi        ICON Facebook

 

pirkanmaan golf pienempi Ajankohtaista

Syksyn pimenevien iltojen myötä myös aukioloajat lyhenevät vähitellen. 21.8. alkaen kenttä on auki 20.30 asti.

PirG:n nuorten erityisgolfryhmä harjoittelee talven ajan pari kertaa kuukaudessa Golf Sky:n talviharjoitteluhallissa Kolmenkulmassa pro Anu Alpin johdolla. 

Ensimmäiset pari harjoituskertaa on mennyt hyvin. Innokkaita osallistujia on kymmenkunta. Mukaan mahtuu vielä! Aikataulu ja ilmoittautuminen tästä linkistä.

Ryhmä on tarkoitettu liikunta- ja kehitysvammaisille nuorille. Viikoittainen ulkoharjoittelu alkaa golfkentällämme Messukylässä toukokuussa 2019.

 

20181212 173444

 

 

 

 

PirG:n ladyt tapasivat jouluglögillä. Illan aikana muisteltiin mennyttä kesää ja suunniteltiin tulevaa kautta.

Tunnelma oli iloinen ja lämminhenkinen, oli hyvä olla ystävien tavatessa.

Ladyt toivottavat kaikille lämmintä Joulumieltä ja mitä parhainta vuotta 2019!

Terkuin, Marja Leena 

 

 

 

 

Messukylässä suoritettiin kaudella 2018 hyvä määrä Green Cardeja: yhteensä 148 kappaletta.

Kuten oheisesta golfliiton tilastosta voi havaita, määrä oli kärkipäätä valtakunnallisesti. Olimme melkein kymmenen eniten Green Cardeja myöntäneen seuran joukossa. Onnittelut ja kiitos pro Anu Alpille! Lisäksi junioreiden ohjaaja Kimmo Saarelalle joka vastaanotti junnujen alkeisryhmän kortit.

 

46679849 1421103478021990 8732180644668375040 n

 

Tilasto oli osa Golfliiton liittokokouksessa jaettua materiaalia. Kokouksessa Pirkanmaan Golfia edusti puheenjohtaja. 

Messukylässä Green Cardinsa suorittaneista noin puolet liittyivät myös seuran jäseneksi. Osuus kasvaa noin 2/3 kun otetaan huomioon vain ne jotka suorittivat Messukylässä sekä alkeiskurssin että Green Cardin. Nämä ovat kelpo osuuksia.

Opetus- ja koulutustoiminta on Messukylässä erinomaisella tasolla. Tästä on hyvä lähteä kohti ensi kautta jolloin tavoitteena on osuuksien ja määrien parantaminen entisestään. Seura tulee panostamaan jäsenhankintaan myös erilaisilla tarjouksilla, kampanjoilla sekä hankkeilla.

Tervetuloa aloittamaan golfin harrastus Messukylään! Meidän harjoitusalueilla puitteet ovat erinomaisessa kunnossa ja kaksi erilaista kenttää tarjoavat kaikille sopivasti haastetta omaan makuun. 9 reikäinen Par-3 kenttä on laadultaan Suomen parhaimmistoa.

 

 

Suomen Golfliitto on 21.11. myöntänyt Pirkanmaan Golfille junioritoiminnan laatuseuramerkin tunnustuksena laadukkaasta ja pitkäjänteisestä juniorityöstä. Olemme 29. seura Suomessa joka on saanut kyseisen tunnustuksen.

Golfliiton juniorivastaava Sami Övermark luovutti seuralle kunniakirjan ja Draivia kouluun-välinesetin junioreiden talviharjoittelukerran yhteydessä. Kunniakirja tullaan laittamaan näkyvälle paikalle Messukylän klubitalolla.

Pirkanmaan Golf jatkaa junioritoimintansa kehittämistä ja ensi kaudelle on jälleen luvassa paljon mielekästä harjoitus- ja oheistoimintaa junioreille. Golfin nuorena aloittaminen ja harrastaminen on Messukylässä halpaa ja hauskaa!

Junioreiden talviharjoittelu jatkuu läpi talven viikoittain Golf Skyn talviharjoitteluhallissa Kolmenkulmassa jossa myös nuorten erityisgolfryhmä harjoittelee hieman väljemmällä aikataululla. Kesäkausi 2019 starttaa tuttuun tyyliin toukokuussa junioreiden avajaisilla, jonka jälkeen harjoitusryhmät käynnistyvät. Toukokuussa on luvassa jälleen myös laajamittainen koululaisten tutustuttaminen lajin pariin, koululaisyhteistyötä tehdään myös muilla keinoin.

 

20181121 185544 1

 

Junioreiden talviharjoittelu lähti tänään iloisissa merkeissä käyntiin Golf Sky Nokian Kolmenkulmassa. Mukana oli ensimmäisellä kerralla neljä innokasta golfaria ja pieni syksyn tauko ei näyttänyt haitanneen swingiä vaan pallot lähtivät 'taivaalle' kaikilla hienosti. Kauteen on ilmoittautunut mukaan tällä hetkellä seitsemän junnua. Tervetuloa mukaan - vielä mahtuu hyvin porukkaan.

Lisätietoa:

https://www.golfkeskusmessukyla.fi/juniorit/harjoitustoiminta

 

 

Onnistunut golfkausi 2018 on Messukylässä ohitse ja käännämme jo pikkuhiljaa katseita kohti tulevaa vuotta. Pirkanmaan Golfin tulevaisuus näyttää yhtä aurinkoiselta kuin viime kesän komeat pelikelit.

Hyvän sään lisäksi pääsimme kuluneella kaudella nauttimaan lukuisista parannuksista ja uudistuksista Messukylän kentällä sekä klubialueella. Avatessamme jälleen ensi keväänä uutta golfkautta, pääsemme nauttimaan näistä erinomaisista puitteista.

Yhdessä kenttäyhtiön kanssa tähtäämme tulevaisuuteen. Pirkanmaan Golfin taloustilanne jatkuu edelleen vakaana. Myös tänä vuonna tulot ovat ylittäneet menot ja pystymme kasvattamaan eri toimikuntien budjetteja ensi kaudelle eli toisin sanoen panostamaan toimintamme määrään ja laatuun vielä entistä enemmän. Uskomme myös seuran jäsenmäärän kasvuun ensi vuonna. Laadimme parasta aikaa houkuttelevaa jäsentarjousta sekä suunnittelemme monipuolisia jäsenkampanjoita, jotka käynnistyvät vuoden alusta.

Toivotamme kaikki uudet jäsenet sekä paluumuuttajat tervetulleeksi rentoon golfyhteisöömme!

Seuran tapahtumiin ja kilpailuihin osallistuttiin tällä kaudella runsaslukuisesti. Vieraspelimatkat sekä monet hauskat ja mielenkiintoiset eri pelimuodoilla pelatut kilpailut olivat jäsenistön mieleen. Ensi vuodelle on jälleen luvassa kiinnostava kilpailu- ja tapahtumakalenteri, jonka laadinnassa otetaan huomioon jäseniltä saatu palaute sekä esim. nettisivuillamme olevan äänestyksen tulokset.

Seuran eri toimikunnat olivat aktiivisia kuluneella kaudella ja myös ensi vuonna on luvassa paljon toimintaa eri jäsenryhmille. Junioritoimintamme on aktiivista ja olemme juuri saaneet pitkäjänteisestä juniorityöstä tunnustuksena golfliiton junioritoiminnan laatuseuramerkin. Aiomme panostaa entistä enemmän myös aloitteleviin golffareihin järjestämällä heille rentoja yhteisiä tutustumiskierroksia Par-3 kentällä sekä omia kilpailuita. Kilpailuiden lisäksi järjestämme mm. teemapäiviä, sääntöopastusta sekä terveysliikuntatapahtumia. Yhteistyötä koulujen sekä muiden tamperelaisten toimijoiden kanssa lisätään.

Seuran puolesta iso kiitos onnistuneesta kaudesta kaikille jäsenillemme sekä Messukylässä pelanneille vieraspelaajille. Kiitos myös kaikille seuran toimihenkilöille.

Hyvää talvea kaikille, nähdään taas ensi keväänä golfkentällä, toivottaa

Pirkanmaan Golfin hallitus


 

 

Pirkanmaan Golf lahjoitti 2 kpl Draivia kouluun-välinesettejä Hatanpään koululle tiistaina 6.11. sisäliikuntatunteja varten. Golfliiton Draivia-kouluun kouluttaja Tero Kokkonen veti koulun opettajille opastuksen välinesettien hyödyntämiseen.

Koulujen liikuntatunneille suunnattu Draivia kouluun! -ohjelma vastaa uuden opetussuunnitelman tarpeisiin ja tuo golfin ”lasten näköisenä” ja turvallisena liikuntatunneille. Suomen Golfliiton suunnittelema ja yhdessä pilottikoulujen opettajien kanssa jalostama ohjelma sisältää valmiit tuntisuunnitelmat videoituine ohjelmineen ja välinebägin koulujen opettajien käyttöön.

Liikuntasalissa tai koulun pihalla toteutettavat Draivia kouluun! -liikuntatunnit tuovat oppitunneille lisää hauskuutta, oppia golfista ja paljon liikettä motoristen perustaitojen, havaintomotoristen taitojen ja fyysisten ominaisuuksien opetteluun.

Koululaisyhteistyön lisääminen on osa Pirkanmaan Golfin strategiaa. Järjestämme vuosittain toukokuussa laajamittaisen koululaisten tutustuttamisen golfin pariin kentällämme Messukylässä. Tänä vuonna mukana kävi yli 20 koululaisryhmää liikuntatunneilla eli yli 600 tamperelaista ala- ja yläkoululaista. Tämän lisäksi haluamme olla mukana viemässä golfia sinne missä lapset ovat.

Ensi vuonna on luvassa myös huikea tempaus DK-kouluttajan kanssa missä koululaiset suorittavat tehostetusti Green Cardeja Messukylässä. 

 

 

juniortoiminnan laatuseura highres RGB pieni

 

 

Junioreiden harjoitustoiminta - Talviharjoittelu 2018-2019

Pirkanmaan Golfin junioreille järjestetään ohjattua harjoitustoimintaa Golfsky talviharjoitteluhallilla Kolmenkulmalla Nokialla marraskuun alkupuolelta lähtien. Harjoitteluryhmään mahtuu rajallinen määrä junioreita. Etusijalla ovat kilpailuissa käyvät juniorit.

Talviharjoittelu alkaa keskiviikkona 7. marraskuuta. Harjoitukset ovat viikoittain keskiviikkoisin klo 18.00 - 18.45. Harjoituksia ei pidetä 26.12. Viimeinen harjoituskerta on 27.3.

Lisää ryhmän toiminnasta täältä.

Talviharjoittelu maksaa juniorilta 50 €, josta lähetetään lasku sähköpostitse joulukuussa. Lisätietoa talven toiminnasta annetaan ensimmäisellä harjoituskerralla.
Ryhmän rajallisen koon vuoksi toivomme sitovia ennakkoilmoittautumisia, vastuuvalmentajana toimii Kimmo Saarela:  (050-5967916)

Tervetuloa!

Ilmoittaudu talven harjoitustoimintaan tästä ›

 

Kaudesta 2018 toivoisimme palautetta jotta voisimme ensi vuonna vastata paremmin kesäharjoittelun tarpeisiin:

Palautetta kaudesta 2018 ›

Pirkanmaan Golfin nuorten erityisgolfryhmä harjoittelee talvikauden 2018-19 ajan Golf Skyn harjoittelukeskuksessa Kolmenkulmassa Nokian ja Tampereen rajalla.

Ryhmä on tarkoitettu liikunta- ja kehitysvammaisille nuorille. Harjoituskertoja pidetään talven aikana 7 kpl ja treenit vetää ammattilaisopettaja Anu Alppi.

Harjoitukset pidetään keskiviikkoisin klo 17.00-18.00 seuraavina ajankohtina:

 • 14.11.
 • 12.12.
 • 16.1.
 • 30.1.
 • 13.2.
 • 6.3.
 • 20.3.

Ryhmä aloittaa viikoittaisen ulkoharjoittelun golfkentällämme Messukylässä toukokuussa 2019. Lue lisää ryhmän kesäkaudesta 2018 täältä.

Talviharjoittelu maksaa 30 € per osallistuja. Tämä summa kerätään käteisellä tammikuun harjoituskerroilla 16.1. ja 30.1.

Ilmoittautuminen talven harjoituksiin alla olevasta linkistä.


Ilmoittaudu talven harjoitustoimintaan tästä ›

Pirkanmaan Golfin junioritoiminnan vetovastuu on siirtynyt Teemu Kankaanrannalle. Teemu valittiin syyskokouksessa uutena jäsenenä seuran hallitukseen ja hän otti vastuulleen seuran puheenjohtajaksi valitulle Janne Riitakorvelle kuuluneen juniorivastaavan tehtävän. 

Janne toimi junnuvastaavana viimeiset neljä kautta. Nyt on mainio hetki siirtää vastuu hyvässä mallissa olevasta junioritoiminnastamme uusiin käsiin. Uudet toimihenkilöt tuovat aina mukanaan uusia ajatuksia ja toiminta kehittyy. Teemu on ollut pitkään toiminnassa mukana junioreiden valmentajana joten hänellä on hyvä näkemys siitä miten junioritoimintaamme täytyy lähteä viemään tästä eteenpäin.

Seuran junioritoimikunnassa on hyvä tekemisen meininki ja on hienoa että meillä on pitkään toimineita ohjaajia aktiivisesti toiminnassa mukana. Isot kiitokset vastuuvalmentaja Kimmo Saarela ja muut valmentajamme Timo Saarela, Tuomo Nieminen ja Hanna Matilainen. Lisäksi kiitos pro Anu Alpille kilparyhmän ja nuorten erityisgolfryhmän vetämisestä. Junioritoimikuntaan tarvitaan kuitenkin koko ajan lisää ohjaajia joten tervetuloa kiinnostuneet mukaan ensi kaudeksi tai jo talvikaudella!

Kauden päätyttyä Janne perehdytti Teemun juniorivastaavan tehtävään ja palaverit ajankohtaisista asioista pidettiin. Tällä hetkellä työn alla on marraskuussa käynnistyvän junioreiden talviharjoittelukauden suunnitteleminen sekä golfliiton junioritoiminnan laatuseura-prosessin vieminen loppuun. Olemme viimeisen vuoden ajan kehittäneet junioritoimintaamme systemaattisesti golfliiton laatuseurajärjestelmän puitteissa.

Junioreiden talviharjoittelun ajankohdista ja käytänteistä infotaan tarkemmin lähiviikkojen aikana.


Junioritoimintaan liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä:

Teemu Kankaanranta (juniorivastaava)

050 428 2027
teekanka@gmail.com

 

Pirkanmaan Golfissa toimii ympärivuotinen nuorten erityisgolfryhmä, jonka kuluneen kauden kuulumisista voi lukea tästä linkistä.

Ryhmän talviharjoittelun on määrä käynnistyä marraskuussa. Talviharjoittelun kustannuksiin on haettu 500 € suuruista avustusta Tampereen Sähkölaitokselta. Voit edesauttaa Sähkissponssin saamista äänestämällä Pirkanmaan Golfia Sähkölaitoksen sivuilla olevassa äänestyksessä. 

 

Äänestä tästä linkistä ›

 

 

 

Range on auki toistaiseksi päivittäin. 

Kentällä talviviheriöt, kausikortin omaavat voivat pelata, jos maa ei ole jäässä.Jäätyneellä nurmikolla kävely voi vaurioittaa nurmikkoa pysyvästi.

Onko sinulla mielessä ehdotus pelimuodoksi seuran kilpailuun? Osallistu äänestykseen parhaimmista pelimuodoista ja voit samalla ehdottaa uutta kilpailua ensi kaudelle.

Äänestyksen yhteydessä on myös muutama muu kysymys ja voit antaa yleistä palautetta seuran järjestämistä kilpailuista ja tapahtumista.

Äänestys on auki vuoden loppuun saakka ja kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 10 kerran pallokortti ensi kaudelle. Tulokset otetaan huomioon ensi kauden kilpailu- ja tapahtumakalenteria suunnitellessa.

 

Osallistu äänestykseen tästä ›

 

 

Pirkanmaan Golfin sääntömääräinen syyskokous pidettiin klubitalon takkahuoneella torstaina 27.9. Tänä vuonna syyskokous pidettiin hyvin lähellä kauden päättymistä. Messukylän kenttä sulkeutuu 30.9. Range on sen jälkeen toistaiseksi auki säävarauksella ja kausikorttilaiset voivat pelata kentällä silloin kun maa ei ole jäässä.

Syyskokouksessa käsiteltiin ja hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio ensi kaudelle sekä tehtiin henkilövalintoja. Kaikki päätökset olivat yksimielisiä. Lisäksi käytiin keskustelua menneestä kaudesta ja jäsenistö antoi palautetta toimihenkilöille.

Ihasteltiin ja kiiteltiin Messukylän kentällä tänä vuonna tehtyjä lukuisia parannus- ja uudistustöitä kuten pihakivetykset, lyöntikatokset sekä parkkipaikan asfaltti ja uusi aita. Kenttäyhtiö Jarkko Svahnin johdolla on tänä vuonna tehnyt todella isoja investointeja Messukylän golfkentän ulkonäköön ja viihtyvyyteen.

Seuran talous on hyvällä pohjalla. Jäsenmaksujen suuruudet syyskokous päätti hallituksen esityksen mukaisesti pitää entisellään. Liittymismaksua ei peritä ja myös ensi kaudella liittyjille on luvassa merkittäviä etuja.

 

Kiitos Ari Huttuselle pitkäaikaisesta työstä seuran eteen

Seuran puheenjohtaja Ari Huttunen päätti vetäytyä rivigolffariksi kahden puheenjohtajavuoden jälkeen eikä ollut enää ehdolla ensi vuodelle. Iso kiitos Arille todella pitkäaikaisesta ja pyyteettömästä työstä seuran eteen. Ari toimi pitkään kapteenina ja hallituksen jäsenenä ennen valintaansa puheenjohtajaksi kaksi vuotta sitten.

Syyskokous valitsi Arin tilalle seuran puheenjohtajaksi kaudelle 2019 niin ikään Pirkanmaan Golfissa pitkään toimineen Janne Riitakorven. Janne on ollut seuran hallituksessa viimeiset neljä vuotta vastaten mm. junioritoiminnastamme ja viimeiset kaksi kautta hän toimi myös seuran kapteenina sekä sihteerinä.

Uuden puheenjohtajan terveiset jäsenistölle:

”Kiitos jäsenistölle luottamuksesta ja kiitos Arille erinomaisesta työstä näiden vuosien aikana. Puheenjohtajan saappaat on nyt helppo täyttää seuran ollessa hyvässä tilassa.

Olen erittäin tyytyväinen, että saimme nyt hallitukseen ja muihin luottamustehtäviin muutaman uuden henkilön vakiintuneen porukan lisäksi. Meillä on hallituksessa ja seuran toimikunnissa oikein hyvä henki ja tekemisen meininki, tästä on hyvä jatkaa kohti uutta kautta.

Pirkanmaan Golfin toiminta jatkuu jäsenistönsä toiveiden mukaisesti ja ensi kaudella on luvassa entistä enemmän mielenkiintoisia kilpailuita ja tapahtumia. Hyvä yhteistyö kenttäyhtiön kanssa jatkuu. Seuran talous pidetään vakaalla pohjalla. Jäsenhankintaan panostetaan. Hallitus ja toimikunnat kokoustavat riittävän usein. Vastuualueita delegoidaan, kaikkien näkemykset otetaan huomioon.

Hyvää syksyä kaikille ja ottakaa mieluusti yhteyttä talven aikana!”

IMG 20180927 WA0003

Uusi puheenjohtaja ojensi Ari Huttuselle hallituksen ja jäsenistön puolesta kiitoskorin sisältäen juotavaa ja syötävää.

 

Uusia toimihenkilöitä ensi kaudelle

Puheenjohtajan vaihdoksen lisäksi syyskokous teki myös muita henkilövalintoja. Seuran hallitukseen valittiin uutena jäsenenä Teemu Kankaanranta, joka ottaa vastuulleen Jannelle kuuluneen junioritoiminnan. Teemu on toiminut junioritoimikunnassa useita vuosia valmentajana.

Seuran uudeksi kapteeniksi kaudelle 2019 valittiin pitkään Messukylässä caddiemasterina toiminut Jussi Pouttu. Ladykapteenina jatkaa paljon kiitosta saanut Marja Leena Kärkkäinen. Seuran sihteerinä toimii ensi vuonna Hannu Kangastie. Onnea uudelle kapteenistolle ja muille valituille!

Ensi kauden toimikuntien kokoonpanoista uutisoidaan talven aikana. Seuran hallitus kokoustaa myös talven aikana ja suunnittelee ensi kauden toimintaa. Viime talvena uudistettuja nettisivuja päivitetään aktiivisesti myös talven aikana, seuratkaa ajankohtaisia uutisia täältä.

Hyvää syksyä kaikille Pirkanmaan Golfin jäsenille!

 

 

Kenttä on viimeistä päivää auki tällä kaudella sunnuntaina 30.9. Tämän jälkeen kentällä voivat edelleen pelata kausikortin omaavat henkilöt, jos nurmikko ei ole jäässä. Jäätyneellä nurmikolla liikkuminen kentän alueella on kielletty, sillä  jäätyneellä nurmikolla liikuminen voi vaurioittaa nurmikkoa pysyvästi. Syyshoitotoimenpiteenä kenttä on hiekoitettu. Kauden ulkopuolella käytössä on talviviheriöt.

Range on auki 19.10. asti säävarauksella. 

42276228 1378812888917716 7190235815732051968 n

Seuran kauden päätöskilpailu Foursome pelattiin lauantaina 22.9. erittäin tuulisessa, Mauri-myrskyn kelissä mutta sateelta onneksi vältyttiin.

Kisassa oli mukana reippaasti pelaajia, yhteensä 23 kahden hengen joukkuetta. Foursomessa lyötiin vuorotellen ja pelattiin sekä Par-3 että Messukylän iso kenttä.

Kilpailun voitti Juha-Pekka Heikkisen ja Pasi Heikkisen joukkue tuloksella 55. Tulokset kokonaisuudessaan täältä.

Arvontapalkintoja oli myös runsaasti. Kiitos kaikille osallistujille! Tänä vuonna seuran tapahtumissa ja kilpailuissa onkin ollut runsaat osallistujamäärät.


Ari Huttunen palkittiin Messukylän Herrasmies-palkinnolla

Kisan palkintojenjaon yhteydessä ladykapteeni Marja Leena Kärkkäinen jakoi naistoimikunnan järjestämän Messukylän Herrasmies-äänestyksen voittajalle palkinnon ja kunniakirjan.

Messukylän ladyt olivat äänestäneet kauden herrasmieheksi seuran puheenjohtaja Ari Huttusen. Ääniä oli saanut yhteensä 14 eri miestä ja Ari totesikin kiitospuheessaan että Messukylän golfyhteisö on täynnä herrasmiehiä ja ihania ladyja. Kiitos Marja Leenalle hauskan äänestyksen toteuttamisesta.

20180922 133226

 

 

 

PirG:n seniorit viettivät päättäjäistapahtumaa tiistaina 18.9. Palkittiin koko kauden kestäneen viikkokisan sekä muiden kilpailuiden parhaat.

Lisää senioreiden kauden kuulumisia voi lukea myöhemmin syksyllä julkaistavassa syyslehdessä.

 

 

Pelikenttänä oli Vuohenoja ja pelimuotona narukisa 1/4 tasoituksin lyöntipelinä.

Mukana oli 20 innostunutta, väliin tuntui, että oli liikaakin liikkuvia osia, naruja ja saksia, mutta hauskaa oli. Kisan jälkeen jaettiin palkinnot, jotka olivat vallan hienoja tänä vuonna. nimittäin jokainen oli tuonut mukanaan palkintopöytään jotain oma tekemäänsä: oli hilloja ja piirakoita, oli sukka ja lapasta sekä laukkuja. Parhaiten pärjännyt pääsi ensin valitsemaan hienosta pöydästä.

Tämän jälkeen palkittin myös seuran kesän birdiekuningatar Sirkka sekä arvottiin tähtitauluun osallistuneiden kesken palkintoja. Lopuksi oli runsasta arvontaa. Kaiken tämän keskellä juotiin Leilan holarikuoharir ja nautittiin prinsessakakkua.

Oli hieno kesä, aurinkoa riitti ja mukavaa peliseuraa löytyi aina. Kiitos kaikille ihanille ladyille. nähdään päätöskisassa ja kentällä muutenkin. Marja Leena on onnesta mykkyrällä.

IMG 37561

 

 

Pirkanmaan Golfissa järjestettiin perjantaina 14.9. iltakisana mielenkiintoinen "Uudet säännöt 2019"-kilpailu missä 9r pistebogeykisa pelattiin uusilla ensi vuoden alusta voimaan astuvilla säännöillä.

Merkittävimmät sääntömuutokset käytiin lävitse kisainfossa ennen kilpailua ja niistä käytiin paljon keskustelua kierroksen aikana ja sen jälkeen.

 

Lue merkittävimmät sääntömuutokset täältä ›

 

 

unspecified2

Tuomo Nieminen näyttää mallia uudesta droppaamisesta polven korkeudelta.

unspecified

Raino Laukkanen löi avauksen 1. väylällä vasemmalle puskaan josta palloa ei löytynyt. Hän käytti uutta paikallissääntöä ja droppasi pallonsa väylän reunaan 2 rangaistuslyönnillä.

Seniorien päättäjäistapahtuma ja palkintojen jako on tiistaina 18.9 klo 17.00 klubin takkahuoneella, ilmoittautumislista on klubilla.

Viikolla 38 (ma 17.9 - ti 18.9 klo 16 asti) pelataan vielä isolla kentällä 9 reijän puttikilpailu, jossa lasketaan greeniputit.

 

 

Bussillinen Pirkanmaan Golfin jäseniä vieraili seuramatkalla Golf Virroilla lauantaina 8.9.

Perillä pelattiin SyysOpen yhdessä Golf Virtojen jäsenien kanssa. Keli oli lämmin ja aurinkoinen.

Paluumatkalla arvottiin bussissa arvontapalkintoja ja palkittiin skinipelissä voittaneet.

Vieraspelimatkat ovat suosittuja tapahtumia joita seura järjestää jäsenistölle vähintään kolme kertaa kaudessa.

 

 

 

Golfin sääntöjä päivitetään säännöllisin väliajoin mutta seuraava uudistus tulee olemaan merkittävämpi kuin aikaisemmat. Vuonna 2012 alkanut prosessi golfin sääntöjen modernisoimiseksi huipentuu 1.1.2019 kun uudet säännöt astuvat voimaan. Muutoksia on luvassa lähivuosina paljon kun myös maailmanlaajuinen uusi tasoitusjärjestelmä astuu voimaan 1.1.2020.


Golfin sääntöjä hallinnoivat R&A ja Yhdysvaltain golfliitto USGA julkaisivat maaliskuussa 2018 lopullisen version uusista säännöistä. Siihen voi tutustua täältä.

Messukylässä tutustutaan uusiin sääntöihin jo perjantaina 14.9. järjestettävässä kilpailussa, josta voit lukea lisää täältä. Alla luetellut säännöt ovat voimassa kyseisessä kilpailussa. Voit lukea ja tulostaa ne myös pdf-muodossa tästä. Sääntömuutokset käydään läpi kisainfossa ennen kilpailun alkua ja pelaajat saavat oheisen lapun mukaansa kierrokselle.

 

Golfin uudet säännöt 2019

Tässä merkittävimmät muutokset

Ø  Lipputangon saa jättää reikään myös viheriöllä putatessa. Reiässä olevaan tankoon osumisesta ei tule enää rangaistusta, kuten ei myöskään pallon osumisesta huollettuun tai maassa makaavaan lipputankoon, kunhan pelaaja ei jätä tankoa tahallisesti esim. reiän taakse alamäkeen pysäyttämään palloa.

Ø  Irrallisia luonnonhaittoja (risut, lehdet jne.) saa siirtää ja liikuttaa myös vesiesteessä sekä hiekkaesteessä. Vesiesteessä saa koskea esteen pohjaan eli esim. lyödä maahan/veteen osuvia harjoituslyöntejä. Hiekkaesteessä ei saa edelleenkään osua hiekkaan.

Ø  Pallon etsimisaika on enää 3 minuuttia. Pelataan ”ready golfia” eli valmiina oleva pelaaja lyö aina kuitenkin turvallisuus huomioiden riippumatta siitä kuka on kauimpana reiästä. 40s max lyöntiaika.

Ø  Pallon liikuttaminen etsinnän aikana ei ole enää rangaistavaa kuten ei myöskään, jos liikkuva pallo osuu pelaajaan, hänen caddieen tai pelaajan varusteihin.

Ø  Pallo pudotetaan jatkossa polven korkeudelta. Pudotusalue määräytyy aina bägin pisimmän mailan mukaan pois lukien putteri ja pudotetun pallon on aina osuttava maahan pudotusalueelle ja pysyttävä sillä, muuten droppi uusitaan ja kahden dropin jälkeen pallo asetetaan. Lipun linjassa taaksepäin pudotettaessa pudotusalue määräytyy yhden mailanmitan säteelle valitusta pisteestä linjalla. Vapautuessa voi jatkossa aina vaihtaa palloa, vaikka alkuperäinen pallo olisi helposti saatavilla.

Ø  Viheriöllä saa korjata alastulojälkien ja vanhan reiän paikan lisäksi jatkossa myös muut ihmisen tai eläimen aiheuttamat vahingot ja painaumat myös puttilinjalta pois lukien ilmastusreiät sekä normaalit pinnan epätasaisuudet.

Ø  Punaisilla paaluilla merkitystä vesiesteestä (jatkossa vesiesteen sijasta termi ”rangaistusalue”) ei voi enää vapautua käyttäen esteen toiselle puolelle vapautuksen antavaa 2 mailan mitan vaihtoehtoa. 2 mailan mitan vapautusta voi käyttää vain sille puolelle estettä missä pallon esteeseenmenokohta on.

Ø  Hiekkaesteestä voi vapautua lipun linjassa taaksepäin esteen ulkopuolelle 2 rangaistuslyönnillä.

Ø  Kaksoiskosketus palloon lasketaan jatkossa vain yhdeksi lyönniksi.

Ø  Pelaajan ei enää täydy ilmoittaa merkitsijälle ennen kuin hän voi nostaa palloaan tunnistettavaksi.

Ø  Toimikuntien käyttöön tulee myös uusi paikallissääntö, jolla mahdollistetaan pelin nopeutuminen tilanteessa missä pallo menee outtiin tai hukkuu. Tällöin pelaaja voi kahdella rangaistuslyönnillä pudottaa pallonsa peliin kauemmaksi reiästä sektorille, jonka reikää lähimmät kärkipisteet muodostavat arvioitu paikka mistä pallo on mennyt outtiin tai mihin se todennäköisesti on hukkunut sekä tätä pistettä lähin pelattavan väylän lyhyeksi leikatun alueen reuna. Sektori laajentuu lisäksi kaksi mailanmittaa sivuun näistä kummastakin pisteestä. Pudottaessa pallo ei siis saa päätyä lähemmäksi reikää kuin pallon arvioitu outtiin menokohta tai pallon arvioitu hukkumiskohta eikä esteeseen. Lisäksi tätä paikallissääntöä ei saa käyttää, mikäli varapallo on lyöty.

Ø  Lisäksi nykyään paikallissäännöissä mainittuja asioita sisällytetään suoraan uusiin sääntöihin kuten omaan alastulojälkeen uponneesta pallosta vapautuminen koko pelialueella, viheriöllä vahingossa pallon liikuttamisesta ei rangaistusta ja etäisyysmittareiden salliminen.

 

RulesModernization Stroke And Distance FINAL

Kuukausikilpailu Mulligan pelattiin lauantaina 1.9. Kisassa oli n. 40 osallistujaa mukana ja sää suosi.

Pelimuotona hauska Mulligan, jossa kaikki pelaajat saivat 60 % pelitasoituksensa mukaan mulligan- eli uusintalyöntejä kierrokselle tasoituksena.

Naisten sarjan voitti Tarja Matalamäki ja miesten sarjan Tuomo Nieminen. Lisäksi arvottiin lukuisia arvontapalkintoja mm. laadukkaita viinejä. Tulokset voi katsoa täältä.

 

 

Klubiviikkokisa on saatu päätökseen tältä kaudelta. 14 viikon jälkeen mestariksi kiri Hannu Eronen 149 pisteellä. Jussi Pouttu tuli toiseksi 147 pisteellä. Kolmossijassa olivat kiinni samalla pistemäärällä Eira Putro ja Matti Sumelles mutta parempi viimeinen kisakierros ratkaisi pronssin Eiralle.

Onnittelut! Kolme parasta palkittiin Mulligan-kisan yhteydessä.

Kiitos kaikille osallistumisesta kisaan kauden mittaan! Klubiviikkokisa järjestetään varmasti myös ensi kaudella, muutamin parannuksin ja uudistuksin.

 

Lopputulokset ›

 

 

Pirkanmaan Golfin jäseneksi pääsee 1.9. lähtien loppukauden ajan 30 € jäsenmaksulla. Jäsenmaksu kattaa loppuvuoden 2018.

Voit liittyä jäseneksi nettisivun lomakkeen kautta tai palauttamalla täyteyn lomakkeen caddiemasterille. Paina alta linkkiä. 

Tervetuloa Pirkanmaan Golfin jäseneksi ja hyödyntämään jäsenedut jo tämän vuoden puolella.

 

Liity jäseneksi   

 

 

Pirkanmaan Golfin junioritoiminnalla on ollut aktiivinen kausi. Kesäkauden päättäjäisiä vietettiin keskiviikkona 29.8. Päättäjäisissä oli mukana noin 35 junnua.

Päättäjäisissä suoritettiin tunnin verran erilaisia rasteja jonka jälkeen kokoonnuttiin klubitalon takkahuoneelle yhdessä vanhempien ja huoltajien kanssa puimaan kautta. Juniorit saivat tiitikkupakkauksia sekä seuran edustuspaitoja muistoksi tästä kaudesta.

Junioreiden kausi meni hyvin. Toiminnassa oli mukana aktiivisesti yli 30 junioria ja yhteensä treeneissä kävi vähintään kerran melkein 60 junioria. Nämä ovat uusia ennätyslukemia. Seuran koko juniorijäsenmäärä on myös pysynyt suurinpiirtein samalla tasolla kuin viime kaudella.

Aloittelijoiden ja harrastelijoiden ryhmät harjoittelivat läpi kauden kerran viikossa, kilparyhmä kaksi kertaa, joista toisen kerran maanantaisin pro Anu Alpin johdolla. Aloittelijoiden ryhmästä suurin osa sai suoritettua Green Cardin tänä vuonna ja siirtyy todennäköisesti harrastelijoiden ryhmään ensi kaudelle.

Kilpailuihin osallistuttiin aktiivisesti. Seuran junnujen omat Par-3 kilpailu ja junioreiden 9r mestaruuskilpailut olivat onnistuneita. Pirkanmaan Junnutourille osallistuttiin erittäin aktiivisesti ja kokonaiskilpailussa sijoituimme kolmanneksi. Kilpailukaudesta voi lukea lisää täältä

Koululaisten tutustumiset järjestettiin laajamittaisesti alkukaudesta, Ylöjärvellä käytiin HLU:n sporttileirillä, 24h-junnugolfille tapahtumalla kerättiin varoja ja juniorileirillä käytiin ennen juhannusta Revontuli Golfissa.

Junioreiden kausi jatkuu nyt omatoimisilla harjoituksilla syyskuun ajan ja talviharjoittelu käynnistyy marraskuun alkupuolella. Siitä lisää infoa syksymmällä nettisivuilla ja sähköpostilla.

Iso kiitos junioreille sekä vanhemmille ja huoltajille golfkaudesta. Iso kiitos kuuluu myös vapaaehtoistyötä tekeville valmentajillemme Kimmo Saarela, Teemu Kankaanranta, Timo Saarela, Tuomo Nieminen ja Hanna Matilainen jotka rautaisella taidolla ja rennolla otteella vetivät onnistuneita treenejä läpi kesän. Kiitos myös Anulle kilparyhmän opetuksesta.

 

Juniorivastaava
Janne Riitakorpi

050-4379729 / janne.riitakorpi@gmail.com

 

20180829 180721

20180829 180736

20180829 180804

20180829 180852

 

 

1.9. alkaen loppukauden kausikortit tarjouksessa!

MESSUKYLÄN KENTTÄ:

Aikuisen kausikortti loppukaudeksi jäsenhintaan 100 eur.

Vieraspelaaja, aikuinen, 110 eur

Jun 50 eur (alle 21 v.)

VANHANKIRKON KENTTÄ (PAR 3)

Aikuinen 60 eur

Junior alle 16 -v. 30 eur

Pirkanmaan Golfissa on tehty paljon töitä erityisgolfin eteen. Toista vuotta käynnissä ollut nuorten erityisgolfryhmä on harjoitellut läpi kauden kerran viikossa ja pelannut välillä Par-3 kentällä.

Kehitys on ollut huimaa ja ryhmään on tullut paljon uusia pelaajia mukaan. Ryhmän toiminta on saanut paljon positiivista palautetta.

Nuorten erityisgolftoiminnan Messukylässä käynnistäneen juniorivastaava Janne Riitakorven mukaan on tärkeää että golfyhteisöissä ja junioritoiminnassa otetaan huomioon kaikki harrastajat.

"Haluamme panostaa erityisgolfiin kahdesta syystä. Ensinnäkin haluamme olla mukana tarjoamassa monipuolisia urheilumahdollisuuksia liikunta- ja kehitysvammaisille nuorille. Golfin parissa tulee paljon positiivisia onnistumisen kokemuksia sekä mahdollisuuksia haastaa itseään kehittymään. Toisekseen haluamme mainostaa lajiamme sekä erityisesti seuraamme edelläkävijänä. Pirkanmaan Golf Messukylässä Tampereella toivottaa kaikki tervetulleeksi golfin pariin."

Kentällämme kävi kesän aikana myös Tampereen erityiskuntoutuskeskuksen asiakkaita kokeilemassa golfia sekä Special Olympics-edustuspelaajat leireilivät Messukylässä yhdessä oman ryhmämme kanssa kesäkuussa. Kävimme myös kehitysvammaisten kesäkisoissa Valkeakoskella.

Nuorten erityisgolfryhmä harjoitteli kesän Anu Alpin johdolla keskiviikkoisin kahdessa ryhmässä. Mukana toiminassa oli noin 15 nuorta. Talviharjoittelun on määrä alkaa marraskuussa todennäköisesti kaksi kertaa kuukaudessa tahtiin. Erityisgolftoimintaa on määrä jatkaa myös kaudella 2019. Tänä vuonna saimme runsaasti tukea ja avustuksia erityisgolftoiminnan mahdollistamiseksi yhteensä 3 400 € edestä. OKM tuki seuraamme 2 500 €. Lisäksi kiitokset Tampereen Sähkölaitokselle sekä Luopioisten Säästöpankkisäätiölle.

Nuorten erityisgolfryhmän kausi päättyi komeasti lauantaina 25.8. päiväretken muodossa. Suuntasimme 12 nuoren ja heidän avustajien kanssa bussilla Messukylästä Hiisi Golfiin Lempäälässä ja pelasimme siellä 6-reikäisen harjoituskentän. Nopeimmat pelasivat sen jopa 2 kertaa. Kierroksen päätteeksi ruokailtiin klubilla maittava keittolounas ja jaettiin kaikille muistoksi mitali. 

Mieleen jäi yhden ryhmäläisen kommentti rangella: "Olen ollut koko kesän Anu Alpin opetuksessa. Olen melkein hyvä nyt!"

Ryhmäläisten innostus ja vilpitön into ovat olleet huikeaa. Kiitos kaikille osallistujille ja heidän avustajille. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

 

20180825 094030

 

20180825 094147

20180825 103409

20180825 114740

20180825 122354

 

Messukylän naisten päätöskisa pelataan tällä kertaa pikkukentällä, pelimuotona narukisa.

Jokainen saa kierrokselle narua mukaan 1⁄4 omasta tasoituksestaan. Kaikki voittavat jotain!

Jokainen tuo jotain omaa tekemäänsä palkintopöytään. Perinteisesti palkitaan seuran birdiekuningatar, tähtitauluun
osallistujista joku jne. Kierroksen jälkeen juodaan makoisat prinsessakakkukahvit.

Ilmoittautua voit joko omilla nexgolftunnuksilla tai caddiemasterin pöydällä olevaa listaan ma 10.9. klo 16.00 mennessä.

Lisätietoja naistoimikunta Marja Leena, Tuija, Tiina , Miia

 

Seuramme seniorit kävivät vieraspelimatkalla Tawast Golfissa viime viikolla keskiviikkona 23.8. Keli oli paikoittain sateinen mutta reissu onnistunut.

Kierroksen päätteeksi syötiin maittavasti klubitalolla.

 

DSCN0083

 

 

 

Koko kauden käynnissä ollut klubiviikkokisa lähestyy loppuaan. Tällä viikolla (vk 35) pelataan viimeinen kierros. Viimeisellä viikolla voittaja saa 30p ja niin edelleen. Kaikilla siis hyvä mahdollisuus parannella kokonaiskilpailun pistetilannettaan vielä roimasti.

Viimeisellä viikolla jaossa myös 2 kpl arvontapalkintoja kaikkien osallistujien kesken sen lisäksi että kolmen kärki palkitaan.

Kokonaiskilpailun kolme parasta palkitaan ensi lauantaina Kuukausikilpailu Mulliganin yhteydessä.

Kokonaiskilpailussa on erittäin jännittävä tilanne. Voit katsoa tilanteen täältä.

 

 

 

 

Perjantaina 14.9. järjestetään kilpailutapahtuma, jossa tutustutaan vuoden 2019 alusta voimaanastuviin golfin uusiin sääntöihin. Uusista säännöistä voi lukea jo esim. täältä

Pelataan 9 reiän pistepogey-kilpailu uusia vuoden 2019 alusta voimaan astuvia golfin sääntöjä opetellen.

Pelaajille jaetaan kierrokselle mukaan lappu jossa on esitelty merkittävimmät sääntömuutokset.

Sääntömuutokset käydään läpi myös kisainfossa, joka alkaa klo 17:00. Kilpailu alkaa yhteislähdöllä klo 17:30 ja pelataan 9 reikää isolla kentällä.

Muilta kuin lapussa ja kisainfossa läpikäytyjen sääntöjen osalta pelataan normaaleilla voimassaolevilla golfin säännöillä ja kentän paikallissäännöillä.

Kapteeni kiertää golfautolla kierroksen aikana ja neuvoo tarvittaessa lisää uusien sääntöjen kanssa.

Oheiskilpailuita 3 kpl:
- Lähimmäksi lippua väylällä 7
- Pisin Drive väylällä 9
- Monimutkaisin sääntökysymys kierroksen aikana

Palkitaan paras mies ja nainen pistebogeytuloksen perusteella sekä oheiskilpailut. Lisäksi useita arvontapalkintoja. Uusista säännöistä voidaan keskustella vielä palkintojenjaon yhteydessä.

Tervetuloa mukaan! Ilmoittautuminen caddiemasterin pöydälle listaan tai omilla tunnuksilla NexGolfissa. Lue lisää kilpailukutsusta.

 

 

 

 

Pirkanmaan Golf järjestää kauden mittaan kaksi erityisesti isommalla tasoituksella pelaaville tarkoitettua kilpailu Par-3 kentällä. Jälkimmäinen näistä pelattiin lauantaina 18.8.

Kisa meni mukavasti, seitsemän innokasta kilpailijaa, erikoiskilpailussa väylällä yksi lähimmäs lippua kukaan ei onnistunut pääsemään greenille ensimmäisellä lyönnillä. Voiton lyöntipelissä vei Oiva tuloksella 41, sitten tulivat Leif ja Ari. Liekö erikoiskilpailusta jäänyt jotain hampaankoloon, kun kaikki osallistujat toivoivat uutta kilpailua.

 

 

Perinteiset ladyjen keskiviikkoiltojen tapaamiset pelikentällä saavuttivat tällä viikolla huippunsa! Viisi lähtöä oli täynnä ja enemmänkin olisi ollut tulijoita.

Tällä kertaa etsimme parasta puttaajaa kierroksen aikana. Leppäsen Pirkko onnistui parhaiten, 13 puttia. Onnea Pirkolle!

Naisten kausi jatkuu keskiviikkolähdöillä päätöskisaan 12.9. saakka.
Kahden viikon päästä yritämme selviytyä kolmella mailalla pelaten isosta kentästä.

Kuun vaihteessa teemme Raumalle pelireissun kimppakyydein, ilmoittautuminen pe 17.8. klo 16. mennessä.

Nähdään kentällä toivoo,
Marja Leena
 

 

 

Monilla kentillä järjestetään Seuran Mestaruuskilpailut tulevana viikonloppuna 18.-19.8. Messukylässä ne pelattiin kuitenkin jo viime viikonloppuna joten kentällemme mahtuu hyvin pelaamaan ensi viikonloppuna jos esim. oma kenttäsi on suljettuna kisojen takia.

Tervetuloa pelaamaan erittäin hyväkuntoiselle kentälle edullisin hinnoin!

 

 

Junioreiden kilparyhmän maanantai-harjoitukset pro Anu Alpin johdolla päättyivät tältä kaudelta ma 13.8.

Kilparyhmän juniorit jatkavat vielä normaaleissa keskiviikon harjoituksissa ke 22.8. saakka. Junioreiden kesäkauden päättäjäisiä vietetään keskiviikkona 29.8. klo 18 alkaen.

Junioreiden kilpakausi on ollut onnistunut.

Viimeisellä maanantaiharjoituskertana junnut kiersivät Par-3 kenttää Anun kanssa.

 

 

 

Seuran jäsenet voivat lähettää Messukylän kentältä otettuja kuvia osoitteeseen 

Kuvissa on oltava pelaajia eli ei pelkästään maisemakuvia. Kuvat julkistetaan nettisivujen Kenttäposti-osiossa ja kaikkien osallistujien kesken arvotaan palkinto. Lisäksi paras kuva palkitaan.

Kuukausikilpailu Mulligan pelataan lauantaina 1. syyskuuta. Kyseessä on aivan uudenlaisen pelimuodon kokeilu.

Kilpailussa pelataan 18r yhdistelmänä 9r isolla kentällä ja 9r Par-3 kentällä. Kullakin pelaajalla on käytössään 18r pelitasoituksen (slope) mukainen määrä mulligan- eli uusintalyöntejä. Epäonnistuneen lyönnin saa siis uusia niin kauan kun mulliganeja on jäljellä, tarvittaessa joka useamman kerran peräkkäin kunnes on tyytyväinen.

Kisa starttaa yhteislähdöllä klo 9 ja ilmoittautuminen caddiemasterin pöydälle listaan tai netissä NexGolfin kautta torstaihin 30.8. klo 16 mennessä. Lisätietoa kisakutsusta.

Tervetuloa kisaan mukaan!

 

 

Seuran Mestaruuskilpailut pelattiin kaksipäiväisenä la-su 11.-12.8. Palkintopöytä oli koreana kun miltei 70 seuramme jäsentä starttasi lauantaina ensimmäisen päivän peleihin. Toiselle päivälle jatkoivat sarjojen cut-rajat selvittäneet eli yhteensä 39 pelaajaa.

Pelisää oli lauantaina erinomainen vaikkakin varsin tuulinen. Sunnuntaina pelaajat joutuivat kaivamaan sadeasunsa esille koska taivaalta satoi melko lujaa vettä. Kisat saatiin kuitenkin vietyä hyvin läpi ilman keskeytyksiä.

Kenttä oli mainiossa kunnossa ja viheriöt kisaa varten nopeiksi viritettyinä. Kiitos Oy:lle ja sen kenttähenkilökunnalle hyvästä työstä pelaajien viihtyvyyden hyväksi tällä kaudella.

Lauantain pelien perusteella palkittiin kolme parasta HCP-tuloksen tehnyttä nais- ja miespelaajaa:

 

Naisten kolmen kärki HCP-sarjassa oli Minna Simonen, Hanna Matilainen ja Tuija Saari Isique.

20180812 163913

 

Miesten kolmen kärki HCP-sarjassa oli Kimmo Majava, Eronen Hannu ja Pasi Kosonen.

20180812 164012

 

Palkintojenjaon yhteydessä palkittiin myös Junioreiden Mestaruuskilpailuiden parhaat. Kyseinen kisa oli pelattu aikaisemmin samalla viikolla. Onnittelut junnuille!

20180812 163502

Poikien sarja: Joona Kankaanranta, Arttu Juvonen ja Aaro Riponiemi. Tyttöjen sarja: Lotta Ala-Savikota ja Venla Vaaranmaa

 

Mestaruuskilpailuiden yhteydessä palkittiin myös kauden mittaan pelatun Seuran Reikäpelimestaruuskilpailun parhaat.

Miesten sarjassa kolmen kärki oli: Tuomo Nieminen, Teemu Kankaanranta ja Pasi Kosonen. Naisten sarjassa: Hanna Matilainen, Tarja Matalamäki ja Anne Haapaniemi.

20180812 163737


Kahden päivän yhteistuloksen perusteella ratkottiin kunkin sarjan kolmen kärki lyöntipeli scr-tuloksilla sekä Seuran Mestari vuosimallia 2018, joka on kaikista sarjoista parhaimman tuloksen tehnyt pelaaja. Sunnuntaille kuumassa eli viimeisessä ryhmässä kentälle lähtivät Hanna Matilainen, Tuomo Nieminen, Teemu Kankaanranta sekä Pasi Kosonen.

Seuran Mestaruus ratkaistiin kuuman ryhmän sisällä. Kaikki pelasivat vaikeissa olosuhteissa hyvin ja tilanne oli erittäin jännittävä loppuun saakka. Hanna, Tuomo ja Teemu johtivat vuorotellen ja Pasi pysytteli iskuetäisyydellä. Mestaruus ratkesi vasta viimeisellä reiällä ja yhden lyönnin erolla.

Tuomo Nieminen on Seuran Mestari 2018 yhteistuloksella 150. Onnea Tuomo! Mestaruus on hänelle toinen.

20180812 1647141

 


Kolmen kärki kussakin sarjassa:

 

Miehet

1. Tuomo Nieminen, 150 lyöntiä

2. Teemu Kankaanranta, 151 lyöntiä

3. Timo Kanto, 167 lyöntiä

Naiset

1. Hanna Matilainen, 153 lyöntiä

2. Tarja Matalamäki, 168 lyöntiä

3. Minna Simonen, 174 lyöntiä

Seniorimiehet 50-64v

1. Pasi Kosonen, 155 lyöntiä

2. Hannu Eronen, 169 lyöntiä

3. Olli Lehtonen, 170 lyöntiä

Seniorimiehet 65v ja yli

1. Eero Pajula, 177 lyöntiä

2. Ismo Ursinus, 185 lyöntiä

3. Matti Sumelles, 188 lyöntiä

 

Onnea kaikille hyvin pelanneille! Tulokset kokonaisuudessaan tästä linkistä.

 


 20180812 164141

 Naisten sarjan parhaat

20180812 1644280

Seniorimiehet 50-64v kaksi parasta

20180812 1642481

Supersenioreiden eli yli 65v sarjan voittaja Eero Pajula

 


Muita kuvia Mestaruuskilpailuista

20180812 16173820180810 18441720180812 13030320180811 14332520180812 114312

 


Kilpailun johto kiittää ja toivottaa hyvää loppukautta kaikille!

T. Ari ja Janne

IMG 20180813 WA0001

Junioreiden Mestaruuskilpailut pelattiin isolla kentällä 9 reiän mittaisena tiistaina 7.8. Mukana oli kymmenen osallistujaa.

Kisa meni sujuvasti, huomaa kuinka junioreiden kehitys taas tänä kautena on ollut hyvää. Kilpailuihin on osallistuttu aktiivisesti ja sitä kautta rutiinia kentällä pelaamiseen on tullut paljon.

Tyttöjen sarjan voitti Lotta Ala-Savikota ja poikien sarjan Joona Kankaanranta. Kolme parasta palkitaan aikuisten mestaruuskilpailuiden palkintojenjaon yhteydessä sunnuntaina 12.8. Tulokset löytyvät täältä.

Perheliikuntakeskus Hipassa Leinolassa sijaitseva simulaattoriGOLF lahjoitti kisaan palkinnoksi lahjakortteja, jotka jaetaan pokaalien kanssa sunnuntaina.

Junioreiden kausi on ollut onnistunut. Pirkanmaan Junnutourin kokonaiskilpailussa sijoituimme kolmanneksi ja kilpailuihin osallistuttiin aktiivisesti. Harjoituksissa on ollut paljon junioreita ja nuoremmat ovat päässeet suorittamaan Green Cardia. Harjoitukset jatkuvat vielä elokuun loppupuolelle. Junioritoiminnan kesäkauden päättäjäiset pidetään ke 29.8. klo 18 alkaen.

 

 

 

laatikko 3

Lauantaina 18.08. klo 12 alkaen

Kenelle: Tasoituksen 37-54 omaaville seuran jäsenille.

Pelimuoto: Yksi yleinen sarja. Pelataan 9 reikää tasoituksetonta lyöntipeliä

(pallo pelataan reikään asti)

Erikoiskilpailu: väylällä 1, lähimmäs lippua greenillä

Kilpailumääräykset: Väliaikalähtö klo 12.00 lähtien, info klo 11.45

Kilpailun jälkeen pientä purtavaa sekä palkintojenjako

Noudatetaan kaikkia golfin sääntöjä, kentän paikallissääntöjä sekä seuran yleisiä kilpailumääräyksiä.

Kilpailumaksu: Green Fee

Ilmoittautuminen: Caddiemasterille listaan tai omilla tunnuksilla NexGolfissa

perjantaihin 17.08. klo 16.00 mennessä.

Kilpailun johtaja: Marja Leena Kärkkäinen 0400-908893

Tervetuloa kisaamaan rennossa tunnelmassa!

Pirkanmaan Golf ry
 

Pirkanmaan Junnutourin kausi on päättynyt. Juniorikiertue koostui seitsemästä osakilpailusta kaikilla Pirkanmaan kentillä. Finaali pelattiin Nokia River Golfissa keskiviikkona 1.8.

Junioreidemme osallistumisaktiivisuus junnutourin kisoihin oli tällä kaudella hienoa. Kausi käynnistyi heti ennätyslukemilla: kotikisaamme Messukylässä osallistui peräti 19 seuramme junioria. Uutinen kotikisasta tästä linkistä.

Vieraskentillä pelattuihin osakilpailuihin meiltä osallistui myös hyvin junnuja: 5-10 henkeä per kisa. Menestystäkin tuli. Finaalissa PirG:n junnuja oli mukana 10 henkeä.

Kokonaiskilpailussa sijoituimme kolmanneksi Golf Pirkkalan ja Nokia River Golfin jälkeen.

Onnittelut junioreille hienosta kilpailukaudesta!

Junioreiden 9r Mestaruuskilpailut pelataan vielä tiistaina 7.8. klo 14.

 

 

 

Ohjattu sääntökävely pidettiin torstaina 2.8. Mukana oli kymmenkunta osallistujaa. Sateen päätyttyä kiersimme Par-3 kentän 1. ja 9. väylät sekä ison kentän 9. väylän ja kävimme läpi kaikki yleisimmät golfin säännöt. Kaikkiin osallistujien kysymyksiin saatiin löydettyä vastaukset.

Mikäli sinulla tulee kysyttävää golfin säännöistä voit esittää kysymyksesi seuran Facebook-ryhmässä tai lähettää sen sähköpostilla kapteenille osoitteeseen janne.riitakorpi@gmail.com.

Golfin säännöt uudistuvat ensi kauden alussa. Kapteeniston palstalta löytyy teksti sääntöjen uudistumisesta. Uusista säännöistä järjestetään infotilaisuus ja kilpailu mikä pelataan uusilla säännöillä perjantaina 14.9. iltakisana, jossa on useita oheiskilpailuita.

 

Loppukauden kausikortti 1.8. alkaen maksaa enää 200 €.

Pelilipuiksi lunastettuna 12 kpl Green Fee-lippuja Messukylän isolle kentälle + 2 kpl Par-3 kentälle.

 

Pirkanmaan Golfin järjestämä nuorten erityisgolfryhmä on pyörinytkoko kauden ajan. Viikoittaisia harjoituksia on pitänyt Anu Alppi.Harjoitukset ovat olleet kahdessa ryhmässä keskiviikkoisin klo 16-17 ja 17-18.

Lisäksi on käyty kaksi kertaa kiertämässä ohjatusti Par-3 kenttää sekä osallistuttu Special Olympics-harjoitusleiriin.

Ohjatutut keskiviikkoharjoitukset jatkuvat aina ke 22.8. asti normaalisti.

Erityisgolfaajien kauden päättäjäisiä vietetään lauantaina 25.8. päiväretken muodossa.

Suuntaamme Lempäälään pelaamaan Hiisi Golfin 6r-harjoituskentän. Päätöspäivä on osallistujille ilmainen. Ilmoittaudu päätöspäivään mukaan sähköpostilla janne.riitakorpi@gmail.com to 23.8. mennessä.

Päivän ohjelma on seuraava:

Klo 8:45
Kokoontuminen Messukylän parkkipaikalle

Klo 9:00
Lähtö bussilla kohti Lempäälää

Klo 9:30
Saapuminen Hiisi Golfiin

Harjoittu rangella, kierros 6r Par-3 kentällä

Noin klo 12:00
Ruokailu ravintola Vaihmalan Hovissa Hiisin klubirakennuksen vieressä

Ruokailun jälkeen lähdetään bussilla takaisin Messukylään.

 

 

Seuran reikäpelimestaruuskilpailun miesten sarjan finaali pelattiin helteisessä säässä maanantaina 30.7. Finaalissa pelasivat vastakkain Tuomo Nieminen ja Teemu Kankaanranta.

Ottelu oli jännittävä ja ratkaisu venyi viimeiselle reiälle. Tuomo voitti Teemun lukemin 2/0.

Ottelun etenemisestä tehtiin liveseuranta seuran twitter-tilillä, josta voi katsoa ottelun etenemisen sekä paljon kuvia. Seuranta löytyy tästä linkistä.

Miesten pronssiottelua ei ole vielä pelattu mutta siinä kohtaavat Jussi Pouttu ja Pasi Kosonen.

 

 

 

Vanhan kirkon Par-3 kentällä järjestettiin omat mestaruuskilpailut lauantaina 28.7. Keli oli helteinen ja palkintona kesäisiä viinejä.

Miesten sarjassa mestaruuden vei Marko Salo ja naisten sarjassa Hanna Matilainen, joka myös molemmat sarjan huomioiden parhaimman tuloksen. Tuomo Nieminen ja Raimo Laaja olivat miesten sarjassa palkintopallilla ja Tuula Viik oli naisten sarjan kakkonen. Tulokset kokonaisuudessaan tästä linkistä.

 

 

Naisten reikäpelimestaruuskilpailu on pelattu tältä vuodelta. Mukana oli 11 naista.

Finaalissa Hanna Matilainen voitti Tarja Matalamäen numeroin 4/3.

Pronssiottelussa Anne Haapaniemi (kuvassa alla vas.) voitti Anja Salonniemen 3/2.

37846623 1326092677523071 8576719875278372864 o

 

Onnittelut kolmen kärjelle! Reikäpelien parhaat palkitaan Seuran Mestaruuskilpailuiden yhteydessä.

Miesten finaali pelataan maanantaina 30.7. klo 9:10 alkaen. Siinä vastakkain ovat Tuomo Nieminen ja Teemu Kankaanranta. Tervetuloa mukaan seuraamaan yleisöksi. Finaalista tehdään myös liveseuranta, josta voi seurata ottelun etenemistä väylä kerrallaan seuran Twitter-tilin kautta.

 

 

 

Pirkanmaan Golfin juniorit voittivat Hiisi Golfissa 25.7. pelatun Pirkanmaan Junnutourin osakilpailun. 

Kaikki kisaan osallistuneet junnumme pelasivat hienosti. Paavo Nurmi voitti poikien sarjan komealla 21pb tuloksella ja Arttu Juvonen oli toinen. Tyttöjen sarjassa Lotta Ala-Savikota oli toinen ja Kiia Pirinen neljäs. Onnittelut junnuillemme hienosta kisasta!

Seitsemän seuran Pirkanmaan Junnutourin kausi päättyy ensi viikolla Nokialla pelattavaan finaaliosakilpailuun. Kokonaiskilpailussa olemme tällä hetkellä kolmansia hiukan Pirkkalaa ja Nokiaa perässä.

Lue lisää Lempäälän osakilpailusta Hiisi Golfin sivuilta tästä linkistä ja kokonaiskilpailun tulokset löytyvät täältä.

 

PJTtytöt

Tyttöjen sarjan kakkonen Lotta Ala-Savikota kuvassa keskellä.

 

 

Seuran Mestaruuskilpailut pelataan kaksipäiväisinä la-su 11.-12.8. Kyseessä on kauden isoin kilpailutapahtuma Messukylässä. Mukaan mahtuu 80 pelaajaa. Toiselle päivälle jatkavat sarjojen CUT-rajan läpäisseet.

Mestaruuskilpailuissa on neljä sarjaa: Miehet, Naiset, Seniorimiehet 50-64v ja Seniorimiehet 65v ja yli

Ilmoittautuminen keskiviikkoon 8.8. klo 17 mennessä joko caddiemasterin pöydältä löytyvään listaan tai omilla tunnuksilla NexGolfissa.

Tervetuloa kilpailuun mukaan!

 

Lisätietoa kilpailukutsusta   

 

 

Lauantaina 28.7. Vanhan kirkon Par-3 kentällä pelataan 18r mestaruuskilpailut. Miesten ja naisten sarja erikseen mikäli osallistujia on tarpeeksi. Pelimuotona lyöntipeli scr.

Tervetuloa mukaan! Ilmoittautuminen torstaihin 26.7. klo 16 mennessä joko caddiemasterin pöydältä löytyvään listaan tai omilla tunnuksilla NexGolfissa.

Tuntuuko golfin sääntökirja monimutkaiselta? Haluaisitko mieluummin oppia sääntöjen soveltamistavat kentällä todellisissa tilanteissa? Askarruttaako jokin tietty sääntö tai vaikkapa itsellesi eteen tullut sääntötilanne?

Kapteenin järjestämä ohjattu sääntökävely Par-3 kentällä on mainio keino oppia lisää golfin säännöistä. Sääntökävely alkaa Par-3 kentän 1. väylän tiiltä torstaina 2.8. klo 19.00 ja se kestää noin 1,5-2 tuntia. Sen aikana kävellään Par-3 kenttä lävitse ja opetellaan esimerkkien avulla kaikki yleisimmät golfin sääntötilanteet.

Myös golfetikettiin liittyvistä asioista puhutaan esimerkiksi kentän kunnosta huolehtiminen sekä ripeä pelaaminen. Kävelyn aikana voit kysyä mitä vain kysymyksiä sääntöihin liittyen ja niihin annetaan vastaukset esimerkkien avulla.

Kävely on tarkoitettu niin aloitteleville kuin kokeneemmillekin golffareille. Kaikki perussäännöt käydään läpi mutta myös jonkin verran monimutkaisempia sääntöjä. Näin ollen kävely on hyödyllinen myös kokeneemmille jäsenillemme varsinkin, kun se järjestetään reilu viikko ennen Seuran Mestaruuskilpailuita.

Mikäli tarve vaatii, voidaan joku sääntötilanne käydä katsomassa myös ison kentän puolella tai esim. kävellä ripeästi iso kenttä tapahtuman päätteeksi läpi, jos on kysyttävää esimerkiksi kenttämerkintöihin liittyen. Kentän sujuvuuden vuoksi suurin osa sääntötilanteista käydään kuitenkin lävitse Par-3 kentän puolella.

Sääntökävelyyn otetaan mukaan 25 etukäteen ilmoittautunutta seuran jäsentä. Ilmoittautuminen keskiviikkoon 1.8. klo 17 mennessä caddiemasterilta löytyvään listaan. Kokoontuminen to 2.8. suoraan Par-3 kentän 1. väylän tiiauspaikalle. Tapahtuma alkaa tasan klo 19.

 

 

Bussilastillinen Messukylän golffareita matkasi 14.-15.7. yön yli kestävälle vieraspelimatkalle Hartola ja Puula Golfiin.

Matka oli onnistunut. Alla olevat kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Kauden viimeinen vieraspelimatka järjestetään syyskuussa Golf Virroille.

 

IMG 20180716 WA0012

 

 

Nuorten erityisgolfryhmät kiersivät keskiviikkona 11.7. toistamiseen tällä kaudella Messukylän Vanhan kirkon Par-3 kentän normaaliharjoitusten sijasta. 

Onnistumisia ja hienoja lyöntejä nähtiin!

Harjoitukset jatkuvat normaalisti keskiviikkoon 22.8. saakka. Erityisgolfryhmän kesäkauden päättäjäiset pidetään Hiisi Golfiin suuntautuvan päiväretken muodossa lauantaina 25.8. Siitä lisää tietoa lähempänä.

 

20180711 180012

 

Kesäiltaisin voi nyt pelata alennetuilla hinnoilla! Arkisin klo 19 jälkeen ja viikonloppuisin klo 16 jälkeen aikuiset jäsenet pelaavat 9 reikää 13 eurolla ja aikuiset vieraspelaajat 15 eurolla

13.7. alkaen par 3-kentälle myydään kausikortti koko loppukaudelle hintaan 100 €. 

Seuraava kuukausikilpailu pelataan lauantaina 21.7. klo 9 alkaen. Pelimuotona suosittu Narukisa.

Kukin pelaaja saa puolikkaan pelitasoituksensa (slope) määrittämän metrimäärän narua eli esim. pelitasoituksella 15 pelaava saa 7,5 metriä narua. Narun pituus pyöristetään aina 0,5m tarkkuudella ja narua ei jaeta kenellekään enempää kuin 18m.

Pelin aikana pelaaja saa siirtää ja parantaa pallonsa paikkaa käyttämällä narua. Aina kun pelaaja siirtää palloaan, narusta leikataan siirretyn matkan verran pois. Narua käyttämällä palloa voidaan siirtää esim. reikään, lähemmäksi reikää, esteestä tai kentän ulkopuolelta takaisin pelialueelle tai raffista väylälle. Naru mitataan pallon ulkoreunasta siihen pisteeseen mihin pallo halutaan siirtää. Reiän tapauksessa mitataan reiän reunasta pallon reunaan. Pallo on tunnistettava sekä nähtävä esim. vesiesteessä, jotta narua voidaan käyttää.

Pelaajan tulos on hänen lyöntimääränsä. Käyttämättömästä narusta ei hyvitetä pelaajaa. Kilpailussa on voimassa normaalit golfin säännöt, paikallissäännöt sekä seuran yleiset kilpailumääräykset. Muista varata sakset mukaan narun leikkaamiseksi. Pelaajien narut jaetaan ennen kilpailua.

Lisätietoa kilpailukutsusta

Ilmoittautuminen caddiemasterille listaan tai omilla tunnuksilla NexGolfissa torstaihin 19.7. klo 16 mennessä.

Lauantaina 7.7. järjestettiin Ryder Cup-henkinen joukkuekilpailu Messukylässä johon osallistui 24 pelaajaa. 

Osallistujat jaettiin kahteen tasaväkiseen joukkueeseen jotka kilpailivat keskenään Foursome- ja singlereikäpeleissä. Välissä syötiin keittolounas.

 

Pirkanmaan Golfin juniorit pelasivat viime tiistaina Junnutourin väliviikolla 9-reikäisen pistebogeykilpailun par 3 -kentällä. Junnuja oli epävakaisesta sääennusteesta huolimatta paikalla kuusi kappaletta. Oheiskilpailuna pidettiin lähimmäs lippua kahdella lyönnillä väylällä 9. Kaikki osallistujat onnistuivat pääsemään palkinnoille ja kilpailun jälkeen nautittiin sämpylät ja mehut klubitalolla.

Seura järjestää tänä vuonna kaksi tasoituksella 37-54 pelaaville tarkoitettua kilpailua Par-3 kentällä. Ensimmäinen niistä pelattiin lauantaina 30.6.

Tulokset nähtävissä täältä.

Kiitokset kaikille osallistujille! Kisa vietiin läpi rennossa tunnelmassa ja moni sai mukavan ensimmäisen kokemuksen kilpailemisesta.

Toinen vastaava kilpailu pelataan lauantaina 18.8. Tervetuloa mukaan!

 

laatikko 5"Ready Golf ” on yleisesti käytetty sanonta, joka ilmaisee, että pelaajien tulisi pelata aina, kun ovat valmiita pelaamaan, sen sijaan, että noudatettaisiin tiukasti ”kauimpana reiästä pelaa ensin” määräystä.

Ready Golf pitää sisällään lukuisia toimia, jotka parantavat pelinopeutta.

Esimerkkejä Ready Golfista ovat:

➢ Lyöminen, kun se on turvallista, jos kauempana reiästä olevalla toisella pelaajalla on vaikeuksia lyöntinsä kanssa ja hän joutuu pohtimaan eri vaihtoehtoja.

➢ Lyhempilyöntiset pelaajat pelaavat ensimmäisinä tiiltä tai väylältä, jos pidempilyöntiset joutuvat odottamaan lyöntiään.

➢ Avauslyönnin lyöminen ennen omaa vuoroaan, jos vuorossa oleva ei ole valmis lyömään vielä omaansa.

➢ Lyöminen, jos kauempana reiästä oleva pelaaja odottaa tuomaria tai sääntötulkintaa.

➢ Lyöminen ennen kuin auttaa toista pelaajaa löytämään kadoksissa olevaa palloa.

➢ Reikään asti puttaaminen, vaikka se tarkoittaisi, että seisoo lähellä toisen pelaaja puttilinjaa.

➢ Lyömistä, jos juuri bunkkerista pelannut pelaaja olisi edelleen kauimpana reiästä ja hän ei ehdi lyömään, koska haravoi bunkkeria.

➢ Pelaajan pallon mennessä viheriön yli tulisi toisien pelaajien, jotka ovat lähempänä reikää, mutta esim. viheriön edessä chippaamassa, pelata sillä aikaa, kun pelaaja kävelee pallolleen.

Ready Golf ei ole soveliasta reikäpelissä tai pelaaja-pelaajaa-vastaan olevassa Play-Off -tilanteessa. Pelaajien tulee toimia aina järkevästi varmistaakseen, että väärällä vuorolla pelaaminen ei vaaranna tai häiritse muita pelaajia. Ready Golf ei saa estää normaalia kohteliaisuutta tai urheiluhenkeä eikä normaaleja golfkäytäntöjä, kuten merkitsijän velvollisuuksia ja pallon etsinnän avustamista.

Pirkanmaan Golfin kilpailu-, sääntö- ja tasoitustoimikunta yhtyy EGA:n ja Suomen golfliiton ohjeistukseen ja kannustaa Ready golfiin niin kilpailu- kuin harjoituskierroksilla Messukylässä.

Extreme-henkinen 24h-junnugolfille tapahtuma on saatu tämän vuoden osalta maaliin. Tuomo Nieminen pelasi 12 kokonaista kierrosta Messukylän isolla 9r kentällä eli yhteensä 108 väylää maanantaista 25.6. klo 18 alkaen. Urakassa kesti yhteensä 24 tuntia.

Tuomo pelasi huikeita tuloksia. Kaikki kierrokset menivät alle 40 lyönnin. Parhaat olivat kymmenes ja yhdestoista kierros jotka menivät 1 ja 2 alle kentän parin. Lisäksi Tuomo pelasi kaksi kertaa kentän pariin eli 34 lyöntiä. Huonoin lyöntimäärä oli 39 lyöntiä. Tämä on huikea saavutus kun ottaa huomioon fyysisen rasituksen sekä lähes olemattomaksi jääneistä yöunista johtuneen väsymyksen.

Par- tai parempia tuloksia tuli Tuomolle yhteensä 75 kappaletta, joista birdejä peräti 12. Väyliä pelattiin siis yhteensä 108 kappaletta joten tämä par- ja parempien tulosten määrä on erinomainen.

Huomionarvoista on myös kierrosten 6-11 sarja jossa Tuomo teki kuudella kierroksella peräti 5 kertaa birdien kentän 3. väylälle. Se lienee Tuomon lempiväylä nyt. 

Onnittelut ja kiitokset Tuomolle hienosta suorituksesta!

Dgn9xxYXcAU7TLm

 

Tuomon mukana pelaamassa yhden tai useamman kierroksen olivat seuraavat pelaajat: Ari Huttunen, Marja Leena Kärkkäinen, Kimmo Saarela, Jussi Pouttu, Janne Riitakorpi, Ilkka Vuorenmaa, Raimo Laaja, Pirkko Leppänen, Olli Ritvanen sekä Mikko Lahtinen. Iso kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille! Kiitos myös kenttäyhtiölle yöpelaamisen ja käytännön järjestelyjen mahdollistamisesta.

Seuran juniorivastaava Janne Riitakorpi oli paikalla koko tapahtuman ajan ja päivitti sosiaalista mediaa sekä uutisia.

Tapahtumalla kerättiin rahaa Pirkanmaan Golfin aktiivisen junioritoiminnan hyväksi. Tarkka kerätty summa varmistuu vasta myöhemmin mutta se on noin tuhat euroa. Rahat käytetään junioreiden valmennuksen kustannuksiin.

Suurkiitos kaikille rahaa lahjoittaneille!

Lue lisää tapahtumasivulta joka sisältää uutiset jokaisesta kierroksesta sekä runsaasti kuvia

Kuvia tapahtumasta voi katsella myös Pirkanmaan Golfin Twitter-tililtä. 

Kierrosten tuloskortit avautuvat painamalla alapuolella olevaa kuvaa, josta näkyy myös esim. mille väylille Tuomon birdiet painottuivat:

Tulokset 24h

Lauantaina 30.6. pelataa tasoituksen 37-54 omaaville seuran jäsenille tarkoitettu Par-3 kilpailu klo 12 alkaen.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen caddiemasterin pöydällä.

Tervetuloa kokeilemaan kilpailemista rennossa seurassa!

PUULA GOLF & HARTOLA GOLF

14.-15.7.2018

Hinnat 2 hengen huoneessa 135 € ja 1 hengen huoneessa 150 €. Huoneiden hinta sisältää aamiaisen. 32 nopeinta PirG’in jäsentä mahtuu mukaan, peruutus viimeistään 5.7. Tämän jälkeen peritään peruutusmaksu 50 €.

Pelaamme Suomen parhaan ysin sekä Suomen 5. parhaan kentän samalla reissulla.

Lähtö lauantaina 14.7.2018 kello 8.00 Messukylästä bussikuljetuksella. Tii-ajat on varattuna Puula Golfissa Kangasniemellä alkaen kello 11.30.

Pelaamme 2 kierrosta 9-reikäistä kenttää. Tämän jälkeen majoitus Linna Hotellissa, Hartolassa, jossa omakustanteinen buffet ruokailu pääsalissa. Toiveita ruuan suhteen pyydetään ilmoittamaan etukäteen. Hinta 16€/hlö jonka jokainen maksaa itse paikan päällä. Linna on idyllinen maalaishotelli kauniissa kartanoympäristössä Hartolan Kaikulanmäellä. Kangasniemen ja Hartolan välillä on ajomatkaa n. 50 min.

Hotellista on matkaa Hartolan kentän ykkösteelle vain 200 m. Lähdöt on varattu Hartola Golfiin sunnuntaina 15.7. klo 11.10 - 12.20. Messukylään palataan myöhään illalla.

Maksu suoritetaan käteisellä bussissa menomatkalla, varaa mielellään tasaraha.


Ilmoittaudu tästä linkistä ›

 

Mukaan mahtuu 32 nopeinta. Ilmoittautuminen sulkeutuu automaattisesti sen jälkeen kun 32 on ilmoittautunut. Se avataan kuitenkin uudestaan hetkeksi tämän jälkeen varasijoja varten.

 

Yhteydenotot Tuija Saari Isiquelle

050 4488 085


...............................

PUULA GOLF

Pekka Sivulan suunnittelema PuulaGolf avattiin v. 2006. Kolmessaviimeisimmässä Golflehden Kenttärankingissa olemme olleet selkeästiparas 9-reikäinen kenttä, ja ihan ansaitusti!

Kiitosta isompien kenttien joukossakin ovat saaneet osakseen Puula Golfin kunto ja viimeistely, design ja pelattavuus sekä yleinen viihtyvyys. Vieraspelaajakin tuntee aina olevansa meille tervetullut.

www.puulagolf.fi.

HARTOLA GOLF

Hartola Golf on v. 2016 valmistuneen peruskorjauksen jälkeen (Tilander Golf Design) saanut vieraspelaajilta hyvää palautetta. Pelaaja Ensin kyselyn perusteella kenttä rankattiin Suomessa, kaudella 2017, sijalle 5/65. Kyselyssä nousi esiin että, ”kenttä on monipuolinen ja mielenkiintoinen”, ”mukava tunnelma golfyhteisössä” ja”vieraspelaaja tuntee itsensä tervetulleeksi.

www.hartolagolf.com

 

Seuran Reikäpelimestaruuskilpailut käynnistyvät ensi viikolla kun miesten 1. kierros lähtee käyntiin. Naiset aloittavat urakkansa viikkoa myöhemmin.

Kaaviot ja tarkemmat kilpailuohjeet laitetaan caddiemasterin pöydälle viimeistään juhannuksen jälkeisenä sunnuntaina.

Kaaviot ovat kuitenkin jo nähtävillä NexGolfin julkisessa kilpailukalenterissa (linkit alla) joten ensimmäisiä otteluja voi jo alkaa sopimaan.

Onnea peliin kaikille kisailijoille! Reikäpelien kolme parasta naista ja miestä palkitaan Seuran Mestaruuskilpailuiden yhteydessä elokuussa.

 

Reikäpelikaaviot:

 

MIEHET

 

NAISET

 

 

Messukylän klubitalo, harjoitusalueet sekä molemmat kentät ovat suljettuna juhannuksena perjantain ja lauantain. Kausikortin omaavat voivat pelata kentillä. Kenttä on taas normaalisti auki sunnuntaina 24.6.

Hyvää juhannusta kaikille!

Pirkanmaan Golfin Joona Kankaanranta voitti Pirkanmaan Junnutourin osakilpailun Golf Pirkkalassa maanantaina 18.6. Joona pelasi huiman 27-bogipisteen tuloksen 9 reiän kisassa. Onnittelut Joonalle!

Myös Joonan veli, Ville Kankaanranta, pelasi hienosti 22pb ja sijoittui EASY-sarjassa neljänneksi.

Kiitokset myös muulle joukkueellemme Matias Paananen, Arttu Juvonen ja Lotta Ala-Savikota kisaanosallistumisesta. Tulokset nähtävissä täältä.

Kotikisassa meidän seuran junnuja oli huimat 19 kisassa mukana ja hyvät osallistujamäärät ovat jatkuneet myös vieraskisoissa Tammer Golfissa viime viikolla ja nyt Pirkkalassa. Seuraava junnutourin osakilpailu pelataan Lakesidessa juhannuksen jälkeen keskiviikkona 27.6.

 

 

Pirkanmaan Golfin junioritoiminta järjestää kolmatta kertaa 24h-junnugolfille extremetapahtuman juhannuksen jälkeen. Tapahtumalla kerätään rahaa seuran junioritoiminnan hyväksi.

24h-junnugolfissa yksi tai useampi pelaaja kiertää Messukylän kenttää 24 tunnin ajan. Kullakin kierroksella on lisäksi mukana muita pelaajia. Ryhmä yrittää tehdä par- ja parempia reikätuloksia. Viime vuonna Tuomo Nieminen pelasi yhteensä 100 väylää 24 tunnin aikana ja tapahtumalla kerättiin peräti 1 400 € seuran junioritoiminnan hyväksi. Tuomo Nieminen aikoo pelata 24 tuntia myös tänä vuonna.

Tänä vuonna 24h-junnugolfille tapahtuma pelataan aikavälillä maanantai 25.6. klo 18 - tiistai 26.6. klo 18.

Tapahtumaan voi osallistua sekä tukijana että pelaajana. Caddiemasterin pöydältä löytyy keräyslista johon voi merkitä kiinteän tukisumman tai par- ja parempien tulosten määrään perustuvan tukisumman. Kiinteä tukisumma voi olla esim. 20 €. Tulosperusteinen tuki voi olla esim. 20 snt/per par- tai parempi reikätulos jolloin sadalla parilla ja paremmalla tuloksella maksettavaksi kertyy 20 €. Rahat maksetaan caddiemasterille.

Pelaajaksi kierroksille mukaan voi ilmoittautua NexGolfissa tai suoraan Tuomo Niemiselle. Tapahtuman kulkua voi seurata erillisellä tapahtumasivulla sekä seuran Twitter-, Facebook- ja Instagram tileillä

Alustavat pelikierrosten ajankohdat. Kierrosajat elävät tapahtuman mukaan. Janne Riitakorpi on paikalla koko tapahtuman ajan päivittämässä sosiaalista mediaa ja uutisia. 

 

Ma 26.6.

1. kierros: klo 18.00

2. kierros: klo 20.00

3. kierros: klo 21.50

4. kierros: klo 23.40

Ti 27.6.

5. kierros: klo 3.00

6. kierros: klo 4.40

7. kierros: klo 6.20

8. kierros: klo 8.00

9. kierros: klo 9.40

10. kierros: klo 12.30

11. kierros: klo 14.20

12. kierros: klo 16.10

Maanantaina 18.6. Messukylän kentällä kävi noin 20 Tampereen erityiskuntoutuskeskuksen asiakasta tutustumassa golfiin. Monet innostuivat niin että tulevat kokeilemaan uudestaankin. Mukana oli myös useita pyörätuolin käyttäjiä.

Pirkanmaan Golfissa tehdään paljon erityisgolfin eteen. Ympärivuotinen nuorten erityisgolfryhmämme sekä äsken pidetty Special Olympics-harjoitusleiri ovat siitä osoituksia.

Golf sopii kaikille ja myös liikuntavammaiset ovat tervetulleita kokeilemaan lajia Messukylään!

 

20180618 141748

20180618 141801

Messukylässä pidetään tänä viikonloppuna Special Olympics-edustuspelaajien ja Pirkanmaan Golfin nuorten erityisgolfryhmän yhteinen harjoitusleiri. Lauantaipäivän 16.6. aikana harjoiteltiin useamman tunnin ajan ja sen jälkeen kierrettiin joko Par-3 kenttä tai Messukylän iso kenttä.

Mukana oli noin 15 osallistujaa, puolet Pirkanmaan Golfista ja puolet muualta.

Sunnuntaina 17.6. harjoitukset jatkuvat.

 

Kesäkuun kuukausikilpailu Pistebogey pelattiin perjantaina 15.6. iltakisana osana Kansallista Golfviikkoa. 27 pelaajaa osallistui klo 18:00 yhteislähtönä pelattuun 9r pistebogeykilpailuun. Oheiskilpailuna olin lähimmäksi lippua väylällä 7 ja pisin draivi väylällä 9.

Juhani Uotila ja Pirjo Blom voittivat pistebogeysarjat ja Esko Kinnunen lähimmäksi lippua lyönnin ja Jussi Pouttu pisimmän draivin. Katso tulokset täältä.

Kisa vietiin ripeästi 2 tunnissa läpi palkintojenjakoineen ja vastaavia kisoja voidaan järjestää myös jatkossa. Pelimuoto ja ajankohta keräsivät positiivista palautetta osallistujilta.

 

Liikunnan iloa kesälomaan! 17.6.-15.8.2018 klo 9-15 green fee par 3-kentälle alle 16-vuotiaille 5 €!
Mukavia kesähetkiä golfin parissa!

Kymmenen Pirkanmaan Golfin junioria osallistui 11.-13.6. pidettyyn golfleiriin Lomakeskus Revontulessa. Leiri vietiin läpi aurinkoisessa ja varsin lämpimässä säässä. Vastaavanlaista leiriä ei PirG:n junnuille ollut järjestetty useampaan vuoteen. Leiri oli onnistunut ja järjestetään varmasti myös kaudella 2019.

Leirin ensimmäisenä päivänä kierrettiin 9 reikää, toisena 18 reikää ja päätöspäivänä 9 reikää. Lisäksi harjoiteltiin ohjatusti. Kierroksilla pelattiin lähimmäksi lippua kisoja yms. Nälässä ei kenenkään tarvinnut olla sillä aterioimme 5 kertaa päivässä lomakeskuksen ravintolassa lihapatojen äärellä. 

Leirillä yövyttiin mökeissä ja oheisohjelmaan kuului toisena iltana mm. rantasauna sekä uimista. Revontuleen mentiin kimppakyydeillä.

Suurkiitos kaikille osallistujille onnistuneesta leiristä sekä erityiskiitos ohjaajille. Mukana olivat valmentajat Kimmo Saarela ja Teemu Kankaanranta sekä juniorivastaava Janne Riitakorpi.

 

Chippiharjoitukset käynnissä

Ja 1. tiiltä lähtee!

Leirialueeseen tutustumassa

Putti kuntoon!

Ja ruokaa niin jaksaa!

 

PIRKANMAAN Golfin ladyjen kesä käynnistyi virallisesti 6.6. ensimmäisellä naisten lähdöllä. Sää oli oikein ” naisten ” sää, lämmintä muutama aste ja tuuli tuiversi kierroksen ajan melkoisella puhurilla. Kuitenkin saimme parhaan alkukesän puttaajan selville, pallot pokkasi Anja ja Tuijalla oli arvonnassa onnea. Naisten lähdöt jatkuvat keskiviikkoisin, kaikki mukaan, caddiemasterilta voi varata lähtöajan.

Perjantaina 8.6. klo 16.00 meitä oli kuusi innokasta Lepaan Viini- ja Golftilalla. Pääsimme tutustumaan kotimaisen viinin valmistuksen saloihin ja Lepaan kartanon historiaan. Viinien ja yhden liköörin maistelun jälkeen pääsimme näkemään myös viinikellarit ja erilaisia valmistuslaitteita. Tämän jälkeen siirryimme kohti viheriöitä. Lämpenevässä kesäillassa ihastelimme kauniita maisemia ja kentä samettimaisia greenejä.

Messukylän Mimmien Perinteinen Scramble (MMPS) pelattiin sunnuntaina 10.6. melkeinpä helteisessä säässä. Pelimuotona tänä vuonna oli neljän hengen scramble, joka on todella vallan mainio seurapeli. Jokainen ryhmästä kokee vuorollaan onnistumisia ja kannustua antaa uutta voimaa kaikille. Tasaisen kisan jälkeen nautittiin kolmen salaatin maittava lounas iloisen puheensorinan vallitessa takkahuoneella. Tänä vuonna voittajanelikko oli: Eira P., Pirkko L. Krista L. ja Päivi H. Onnittelut heille ja kiitos jokaiselle mukanaolleelle, oli huippumukava päivä ja me teimme sen yhdessä. 

Marja-Leena

Seuran tämän kauden ensimmäinen vieraspelimatka järjestettiin lauantaina 9.6. Alastaro Golfiin. Mukana oli bussilastillinen Pirkanmaan Golfin jäseniä.

Kiersimme hyvässä säässä kentän, saunoimme ja söimme hyvin.

Vieraspelimatkoilla pelataan aina pistebogey-kilpailu, jonka voittivat tällä kertaa Miia Kopra ja Tuomo Nieminen. Lisäksi arvotaan viinipulloja kaikkien osallistujien kesken. Monet pelaavat myös perinteisen skini-kisan. Ja oli kentällä lähimmäksi lippua sekä pisin draivi - kilpailutkin.

Seuraava vieraspelimatka järjestetään heinäkuussa Hartolaan ja Puula Golfiin. Lue lisää täältä.

Viime kaudella seuran kilpailukalenteriin uutena kilpailuna lisätty Ryder Cup pelataan tänä vuonna yhden päivän mittaisena 36 reiän mittelönä lauantaina 7.7. 

Osallistujat jaetaan tasoitusten perusteella kahteen tasaväkiseen joukkueeseen, jotka kilpailevat vastakkain Ryder Cupin hengessä 36 reiän reikäpeliturnauksessa.

Ensin pelataan 18 reiän parireikäpeliotteluita (2 pelaajaa vs. 2 pelaajaa) pelimuotona Foursome. Pelataan 9r Par-3 kentällä ja 9r isolla kentällä. Foursomessa lyödään vuorotellen. Joukkueen toinen pelaaja avaa parilliset väylät ja toinen parittomat. Avauslyönnin jälkeen toinen pelaaja lyö seuraavan lyönnin ja näin jatketaan vuorotellen, kunnes pallo on reiässä. Voittajapari saa joukkueelleen yhden pisteen. Jos ottelu on tasan 18r jälkeen, molemmat joukkueet saavat 0,5p.

Ensimmäisten otteluiden jälkeen on ruokailu, jonka yhteydessä kerrataan väliaikatilanne sekä arvotaan toiset otteluparit. Arvonnassa otetaan huomioon pelaajien tasoitukset. Toiset otteluparit käynnistyvät yhteislähdöllä ruokailun jälkeen.


Toisessa ottelussa pelataan 18 reiän reikäpeli 1 vs. 1 jälleen yhdistelmällä 9r Par-3 kentällä sekä 9r isolla kentällä. Reikäpeliottelun voittaja saa joukkueelleen yhden pisteen. Jos ottelu on tasan 18r jälkeen, molemmat joukkueet saavat 0,5p.

Joukkue, joka on kerännyt enemmän pisteitä kahden ottelusarjan jälkeen, voittaa. Tasapisteissä voiton ratkaisee sudden death-uusinta, johon kapteenit nimeävät joukkueensa pelaajan.

Lisätietoa kilpailukutsusta. Ilmoittautuminen on jo avautunut NexGolfissa ja klubille ilmoittautumislista tuodaan pian.

 

 

Pirkanmaan Golf järjestää yhdessä Suomen Special Olympicsin kanssa erityisgolfaajien harjoitusleirin kansallisen golfviikon viikonloppuna 16.-17.6.

Leirille osallistuu muualta tulleina hieman vajaa 10 osallistujaa ja leiri on avoin myös kaikille Pirkanmaan Golfin nuorten erityisgolfryhmässä harjoitteleville. 

Leiri sisältää ohjattua harjoittelua sekä kierroksen Par-3 kentällä lauantaina ja sunnuntaina. Leirin tarkempi info löytyy HCP-golfin sivuilta.


Sununtaina 10.6. 2018 klo 11.00 sinivalkoisin värein


MMPS järjestetään nyt jo 18 kerran, samalla aloitetaan kansallinen Golfviikko.

Erityisen mukavaa on, jos mukaan saadaan äiti/tytär, Golfviikon teeman ”Perheet ensin” mukaisesti.

Haastankin mukaan äidit ja tyttäret!


MMPS on rento ja hauska kilpailu, johon voivat osallistua myös vasta-alkaneet. Peliryhmät arvotaan paikan päällä siten, että henkilökohtainen tasoitus huomioidaan arvonnassa eli ryhmien slopet ovat mahdollisimman samanlaiset.

Tänä vuonna pelataan 4 hengen scramble 9 reiän kilpailuna. Jokainen avaa, paras pallo valitaan ja merkitään. Pallo dropataan mailan mitan päähän, ja jokainen lyö samasta paikasta, näin edetään reikään saakka.

Paras neljän hengen joukkue palkitaan, lisäksi muutama arvontapalkinto.Kilpailuinfo ja peliryhmien jako on klo 10.30Kilpailun jälkeen nautimme herkullisen salaattilounaan takkahuoneen tiloissa mukavia jutellen ja pelihetkiä kerraten. Lopuksi palkintojen jako.Kilpailumaksu on green fee.Ilmoittautumiset caddiemasterille 7.6. klo 17.00 mennessä.Tule siis mukaan ja tuo kaverisikin. Vietetään yhdessä mukava päivä sinivalkoisin värein Suomen kauniissa kesässä.
Lisätietoja naistoimikunta: Tuija, Tiina, Miia ja Marja Leena

Seura oli mukana pitämässä golfrastia yhdessä golfliiton kanssa Apian Nopeissa eli kehitysvammaisten kesäkisoissa, jotka pidettiin Valkeakoskella 6.6. Tapahtumaan osallistui yli 600 kehitysvammaista lähialueilta.

Pirkanmaan Golf haluaa olla vahvasti mukana tukemassa erityisgolfia. Siksi meillä pyörii myös ympärivuotinen nuorten erityisgolfryhmä. Ari Huttunen mainosti ryhmää tapahtuman nuorille osallistujille, jotka osoittivat kiinnostusta golfia kohtaan. Ryhmissä on jo mukana yhteensä 15 nuorta mutta noin 5 mahtuu vielä tälle kesälle mukaan.

 

 

IMG 20180606 WA0008

 

 

Keskiviikkona 6.6. Messukylän kentällä pelattiin Pirkanmaan Junnutourin avausosakilpailu viileässä mutta aurinkoisessa säässä. Pirkanmaan Junnutour on seitsemän Pirkanmaan alueen golfseuran välinen matalan osallistumistason juniorikiertue.

Kilpailussa pelattiin 9r pistebogey punaisilta tiiltä. Mukana oli yhteensä 30 junnua joista peräti 19 Pirkanmaan Golfista. Tämä on seuramme kaikkien aikojen ennätys junnutourin osallistujamäärästä sekä tiettävästi myös isoin määrä mitä mistään seurasta on koskaan ollut junnuja mukana missään osakilpailussa - ainakaan viime vuosina.

19:sta junnustamme melkein puolet pelasivat elämänsä ensimmäisen kilpailun tänään. Onnittelut siitä! Kaikki ensikertalaiset palkittiin erikseen.

Kiitos kaikille junnuille osallistumisesta ja huoltajille ja valvojille kisan ripeästi läpiviennistä. Juniorit pelasivat kentän kahteen tuntiin. 

Pirkanmaan Golfin junioritoiminta on erinomaisella mallilla. Aktiivisuutta riittää, harjoitusryhmissä on tänä vuonna mukana yhteensä noin 60 junnua. Aktiivisen kilpailuosallistumisen odotetaan jatkuvan myös vieraskenttien osakilpailuissa. Ensi viikon tiistaina on seuraava junnutourin osakilpailu Tammer Golfissa jolloin kuitenkin osa junnuistamme on golfleirillä Lomakeskus Revontulessa.

Juniorimme pääsivät myös mukavasti palkintopallille tänään. Vilja Mäkynen oli tyttöjen sarjan kolmas (17 pb.) ja poikien sarjassa Joonas Vettensaari oli kolmas (20 pb.) ja pisimpään kisoja kiertänyt veteraanimme Joona Kankaanranta toinen (21 pb.) Onnittelu Vilja, Joonas ja Joona! Myös muut pelasivat hyviä tuloksia.

 

Tyttöjen kolme parasta: Julia Jääskeläinen (GPi), Sara Pihlajamäki (NRG) ja Vilja Mäkynen (PirG)

34606707 10211950253898952 8307091844299227136 o

 

Poikien 3 parasta: Aleksi Saarela (NRG), Joona Kankaanranta (PirG) ja Joonas Vettensaari (PirG)

34743399 10211950251378889 3779030054600704000 o

 

Palkintojenjako:

34524853 10211950254298962 5424024325927731200 o

Odotettu pihakirppis järjestetään Kansallisen Golfviikon keskiviikkona, 13.6. klo 12-18 Messukylän kentän piha-alueella.

 

Voit tuoda esim. vanhoja/tarpeettomia mailojasi myyntiin kuten myös muuta golfiin liittyvää tavaraa.

 

Jokainen tuote on varustettava lapulla, jossa ovat tuotteen tiedot, sen hinta sekä myyjän nimi ja puhelinnumero.

 

Voit olla itse paikalla myymässä tuotteitasi. Allekirjoittanut on paikalla koko päivän.

 

Lisätietoja Marja Leena puh. 0400-908893

Seuran Reikäpelimestaruuskilpailut käynnistyvät tänä vuonna vasta juhannuksen jälkeen. Miesten sarja käynnistyy viikolla 26 ja naisten sarja viikolla 27. Mukaan mahtuu 32 miestä ja 16 naista. Lisätietoa kisakutsusta.

Ilmoittautuminen caddiemasterin pöydältä löytyvään listaan keskiviikkoon 20.6. klo 16 mennessä.

 

Ensi viikon keskiviikkona 6.6. seitsemän seuran Pirkanmaan Junnutour käynnistyy kotiosakilpailulla Messukylässä. Kilpailu on 9r pistebogey ja starttaa yhteislähdöllä klo 9. Lähtöajat julkistetaan maanantai-iltana.

Kilpailuun on ilmoittautunut mukaan peräti 19 meidän seuran omaa junnua. Tämä on kaikkien aikojen ennätys ja osoitus seuramme aktiivisesta junioritoiminnasta. Muilla seuroilla ei ole lähellekään näin paljoa osallistujia.

Messukylän iso kenttä on varattu kilpailijoille aamupäivän ajan. Muut pelaajat voivat pelata tällöin Vanhan kirkon Par-3 kenttää.

Pelionnea isolle edustusjoukkueellemme!

 

kansallinen golfviikko 2018 300x215

Kansallisella Golfviikolla järjestetään Messukylässä lukuisia tapahtumia. Tänä vuonna viikon teemana ovat juniorit, golf kaikkien harrastuksena sekä golfin positiiviset terveysvaikutukset.

Viikko käynnistyy jo hieman etuajassa Naisten Sunnuntaina 10.6. jolloin pelataan Messukylän Mimmien Perinteinen Scramble. Info ja ilmoittautuminen klubilla.

Maanantaista keskiviikkoon 11.-13.6. seuran juniorit ovat golfleirillä Lomakeskus Revontulessa. Juniorityö jatkuu lauantaina 16.6. jolloin järjestetään klo 12-16 "Golf koko perheen harrastuksena"-teemailtapäivä jolloin perheet ovat tervetulleita kokeilemaan golfia Messukylän harjoitusalueille ilmaiseksi. Tapahtumaa on mainostettu yli 600 koululaiselle toukokuun aikana osana koululaisten golftutustumisia.

Torstaina 14.6. kentällämme järjestetään 55+ terveysliikuntapäivä alkaen klo 11. Lisätietoa täältä.

La-su 16.-17.6. kentällämme vierailee myös Special Olympics-edustusryhmä jossa on Suomen parhaimpia erityisgolfareita. He pitävät harjoitusleirin yhdessä Pirkanmaan Golfin nuorten erityisgolfryhmän kanssa. Lisätietoa täältä

Kansallisen golfviikon aikana järjestetään myös golfkirpputori, josta informoidaan lähempänä tarkemmin.

Messukylän kentällä järjestettiin toukokuun aikana laajamittainen koululaisten tutustuttaminen golfin pariin. Noin 25 tamperelaista koululaisluokkaa ja yli 600 oppilasta kävivät liikuntatunneilla golfaamassa.

Paikalla oli seuran puolesta ohjaajat. Jarkko tarjosi lainamailat. Koululaisille tutustumiset maksoivat vain pallorin verran. Kiitos kaikille ohjaajille avusta.

Muutama uusi golfin harrastajakin saatiin houkuteltua mukaan Pirkanmaan Golfin junioritoimintaan. Lisäksi kaikille koululaisille jaettiin mukaan esite golfin harrastamisesta Messukylässä sekä la 16.6. järjestettävästä "Golf koko perheen harrastuksena"-teemailtapäivästä.

Tästä on hyvä jatkaa taas eteenpäin. Laajamittainen tutustuttaminen on taas edessä vuoden päästä ja ensi syksynä ja talven ajan teemme yhteistyötä Tampereen koulujen kanssa Draivia kouluun-ohjelman puitteissa.

Hei Pirkanmaan Golfin ladyt!

Perjantaina 8.6. klo 16.00 alkaen meillä alkaa tutustuminen Lepaan viinitilaan ja sen toimintaan. Pääsemme mm. näkemään viinikellarin ja saamme maistella kahta viiniä ja yhtä likööriä. Kotiin voimme ostaa kotimaiset Juhannusjuomat tuliaisiksi.

Noin klo 18.00 pääsemme kiertämään Lepaan 9-väyläisen kentän. Kierroksen jälkeen huuhdomme hiet saunomalla ja nauttimalla nyyttäriherkkuja. Mennään Tampereelta kimppakyydeillä, lähtöaika sovitaan 6.6. ensimmäisenä naistenlähtöiltana. Omakustanteinen hinta koko illalle on n. 40 euroa. Varmistattehan minulle vielä lähtönne.

Mukavaa uutta golfviikkoa toivotellen, Marja Leena.

 

Messukylän kentän paikallissääntöihin on tehty pieniä lisäyksiä liittyen kunnostettavalta alueelta vapautumiseen. 27.5. lähtien vapautuksen saa myös mahdollisista sorakasaumista pelialueella, kuivuudesta aiheutuneista halkeamista pelialueen lyhyeksi leikatulla alueella sekä veden valumaurista hiekkaesteessä.

Vapautumisen saa kuitenkin ainoastaan pallon sijainnin ja mailan heilahdusradan perusteella, ei lyöntiasennosta.

 

Uusi kunnostettavien alueiden paikallissääntö kokonaisuudessaan:

Kunnostettavat alueet on merkitty sinisillä paaluilla tai sinisellä maalilla. Sinivalkoisin paaluin merkityt alueet ovat kunnostettavaa aluetta, josta pelaaminen on kielletty (vapautuminen Säännön 25-1 mukaisesti).

Lisäksi kunnostettavia alueita ovat:

a) Työkoneista aiheutuneet selkeät jäljet kuten renkaanjäljet

b) Selkeästi erottuvat alueet kuten salaojat, mikäli merkitty vähintään yhdellä sinisellä paalulla

c) Sorakasaumat pelialueella

d) Kuivuudesta aiheutuneet selkeät halkeamat pelialueen lyhyeksi leikatulla alueella

e) Veden valumaurat hiekkaesteessä

Huom: kohdissa c), d) ja e) saa vapautuksen ainoastaan, mikäli pallo on sorakasaumassa, halkeamassa tai veden valumaurassa tai koskettaa sitä tai haittaa mailan aiottua heilahdusrataa. Mikäli sorakasauma, halkeama tai veden valumaura haittaa ainoastaan lyöntiasentoa, pelaaja ei saa vapautusta.

Lue paikallissäännöt kokonaisuudessaan

 

Perjantaina 8.6. klo 18 pelataan leikkimielinen yhden mailan kilpailu Par-3 kentällä. Kisan jälkeen rentoa yhdessäoloa sekä makkaranpaistoa klubilla.

Kilpailu on avoin kaikille seuran 18v ja yli miespuolisille jäsenille. Lisätietoa kilpailukutsusta. Erityisesti uudet pelaajat, tervetuloa mukaan! Ilmoittautuminen NexGolfissa omilla tunnuksilla tai caddiemasterilta löytyvään listaan.

 

Ajankohtaista

Ajanvaraus

Aukioloajat

Klubi:

Suljettu

 

Kentät:

Suljettu 

 

Range ja lähipelialueet: 

Suljettu


  

Pirkanmaan Golf ry.


Liity jäseneksi ›


juniortoiminnan laatuseura highres RGB pieni