Jäseneksi Pirkanmaan Golfiin!

Etsitkö hyvää seuraa? Miksi kannattaa liittyä meille?
 • Aktiivinen seura tarjoaa paljon toimintaa kaiken ikäisille jäsenille.
 • Kaksi yhdeksän väyläistä golfkenttää. Messukylä (par 34) ja Vanhan kirkon kenttä (par 27).
 • Peliaikoja kentiltä saa yleensä joustavasti.
 • Käytössäsi huippusuosittu range.
 • Kilpailut järjestetään vain seuran jäsenille, muutama kilpailu avoinna kaikille.
 • Jäsenille suunnatut hauskat ja suositut pelimatkat.
 • Jäsenille edullisemmat greenfee ja pelikausimaksut.
 • Mukava ja rento ilmapiiri.
 • Sijainti. Vireä kenttä on - ja pysyy jatkossakin - mukavan lähellä tamperelaista.
Liittymistarjouksemme 2020 sisältää seuraavat edut:

 • 1 kpl ilmainen greenfee par 3-kentälle (arvo 13 €).
 • Golflehden sekä golfliiton vakuutukset ja muut jäsenedut.
 • Ei liittymismaksua.
Lisäksi valinnaisena ajankohtana mahdollisuus ilmoittautua:
 • Ilmaiseen 1,5 tuntia kestävään pro Anu Alpin ryhmäopetukseen (arvo 30 €).
 • Ilmaiseen kapteenien järjestämään ohjattuun tutustusmiskierrokseen par-3 kentälle (arvo 13 €).
 • Ryhmäopetusta ja tutustumiskierroksia järjestetään kerran kuukaudessa. Ilmoittautuminen caddiemasterille.

Etujen arvo yht. 56 €

Pirkanmaan Golf ry:n vuoden 2020 jäsenmaksut:

 • Aikuinen:  Jäsenmaksu  95 € 
 • Juniorit:    Jäsenmaksu  56 € (v. 2002 syntyneet ja nuoremmat).

KAUDELLA 2020 MESSUKYLÄSSÄ PANOSTETAAN JÄSENTEN KOKONAISVALTAISEEN HYVINVOINTIIN!

Jäsenmaksuun sisältyy viisi asiantuntijoiden vetämää hyvinvointityöpajaa. Teemoina ovat avajaispäivän zumba toukokuussa, urheilijan mentaalivalmennus kesäkuussa, kireiden lihasten irroittelu fasciapilateksella heinäkuussa, ravintoterapeutin ohjeet hyvinvointia lisäävästä ravinnosta elokuussa ja golfarin kehonhuoltopaketti syyskuussa.

Lue lisää työpajoista täältä

 

Liity jäseneksi     Lue Citygolfia Messukylässä-lehti   ICON Facebook   

pirkanmaan golf pienempi Ajankohtaista

Golfia pelataan maailmanlaajuisella tasoitusjärjestelmällä vuodesta 2020 alkaen. Muutos on merkittävä, sillä tällä hetkellä käytössä on kuusi järjestelmää. Suomessa uusi järjestelmä otetaan käyttöön 19.2.2020.

Pelaajan ei tarvitse tehdä mitään vaan siirtyminen tapahtuu automaattisesti.

Suurin muutos suomalaisille tulee olemaan se, että eri tasoitusryhmät poistuvat ja kaikkien tasoitus lasketaan samaan tapaan keskiarvolaskentana. Laskennassa huomioidaan 20 viimeisintä tasoituskierrosta, joista lasketaan kahdeksan parhaan kierroksen keskiarvo. Tasoitus voidaan laskea myös pienemmästä kierrosmäärästä, ja uusille tai golfin pariin palaaville pelaajille riittää yksi kierros.

Muutos vaikuttaa golfareihin eri tavoin – osalla tasoitus pysyy samana, osalla nousee ja joillain laskee. Kaikki kuitenkin saavat tasoituksen.

Siirtyminen tapahtuu automaattisesti tietojärjestelmien toimesta 19. helmikuuta, jolloin uusi tasoitus on näkyvissä seurajärjestelmissä ja eBirdie-sovelluksessa.

Lisää joustavuutta

Keskiarvolaskentaan perustuva järjestelmä on entistä joustavampi ja reagoi nopeammin pelaajan tason muutokseen. Jatkossa jokainen voi pelata tasoituskierroksen perinteisten 9 ja 18 reiän lisäksi myös 10-17 väylän mittaisena – eli jos ehtii vain 14 väylää ennen pimeän tuloa, lasketaan tasoitus sen perusteella. Tasoitukset ovat myös vertailukelpoisia missä päin maailmaa tahansa.

Ajantasaisen tasoituksesi ja tasoitushistoriasi näet eBirdie-sovelluksestasi. Lisätietoa ja latausohjeet Golf.fi-sivuilla. Lisäksi tasoitustiedot näkyvät NexGolfissa.

Kaudella 2020 tasoituskierrostulokset syötetään joko NexGolfiin tai eBirdie-sovellukseen.


WHS:N PERUSASIOISTA

WHS on keskiarvojärjestelmä. Tasoituksesi on kahdeksan parhaan tuloksesi keskiarvo 20:stä viimeisestä rekisteröidystä kierroksestasi. Näet tarkan tasoituksesi eBirdie-sovelluksesta sekä NexGolfista (19. helmikuuta 2020 alkaen).

Suurin mahdollinen tasoituksesi on 54. Aiempi rajoitin, joka esti tasoituksen nousemisen yli 36, poistuu. Tämä koskee kaikkia golfareita.

Tasoitusryhmät poistuvat. Kaikki golfarit voivat rekisteröidä tasoituskierroksia harjoituskierroksista, jotka voivat olla lyhimmillään 9 reikää.

Tasoituslaskentaa ei enää suoriteta pistebogeyna vaan tulokset perustuvat lyöntimääriin. Lyöntimääriin sovelletaan kuitenkin samoja periaatteita kuin pistebogey-laskentaan. Kilpailuissa voi edelleen olla pistebogey-sarjoja.

Ei rekisteröitymistä etukäteen. Sinun ei tarvitse rekisteröidä kierrosta etukäteen. Riittää, että kerrot merkitsijälle ja pelaat sääntöjen mukaan.

Hyväksytyt pelimuodot. Jotta kierroksesi hyväksytään tasoituskierroksena, pelimuodon tulee olla lyöntipeli, pistebogey, maksimitulos tai Par/Bogey.

Uusi järjestelmä on oikeudenmukaisempi. Maailmanlaajuisen tasoitusjärjestelmän (WHS) keskiarvolaskenta reagoi ketterämmin muutoksiin ja heijastaa paremmin nykyistä pelitaitoasi kuin aikaisempi järjestelmä, joka keskittyi parhaimpiin kierroksiisi.


Kolme tavallista kysymystä

”Mitä tasoitukselleni tapahtuu siirtymässä?”

On vaikea tarkasti ennustaa, kuinka uusi maailmanlaajuinen tasoituksesi tulee vastaamaan nykyistä EGA-tasoitustasi. Tasoitus voi muuttua korkeammaksi tai matalammaksi, mutta se voi myös pysyä ennallaan.
Pelaajat, joiden tasoitus on ollut viime aikoina nousussa, saavat yleisesti ottaen nykyiseen tasoitukseen verrattuna korkeamman WHS-tasoituksen.
Tasoitusjärjestelmä on aina riippuvainen syöttämistäsi kierroksista. Jos sinulla on tapana rekisteröidä sekä huonot että hyvät tasoituskierrokset, sinulla on todennäköisesti hyvin todenmukainen tasoitus pelitaitoosi nähden. Siinä tapauksessa muutoksen voi olettaa pysyvän maltillisena, kun saat uuden tasoituksesi.

”Mitä tapahtuu, kun minulla on vähemmän kuin 20 rekisteröityä tasoituskierrosta siirtymän tapahtuessa 19.2.?”

Siinä tapauksessa keskiarvo lasketaan niistä tasoituskierroksista, joita sinulla on tasoitusrekisterissä. Mukaan otettavien tasoituskierrosmäärä määräytyy siihen tehdyn taulukon mukaisesti. Jos tasoituskierrosten määrä on lähellä nollaa, säädetään tasoitusta yhdellä tai kahdella lyönnillä. Jos sinulla on tasoitusrekisterissäsi alle 20 kierrosta, järjestelmä lisää sinulle yhden keinotekoisen kierroksen, joka vastaa sinun nykyistä EGA-tasoitus + 2 lyöntiä. Sitä käytetään osana laskentaa ja sen tarkoituksena on tasoittaa tasoituksen liian suurta vaihtelua tasoituskierrosten määrän ollessa vähäinen.

Jos osaltasi ei ole saatavilla tasoituskierroksia, laskentajärjestelmä ja keinotekoinen tasoituskierros varmistavat, että uusi WHS-tasoituksesi tulee olemaan sama kuin nykyinen EGA-tasoituksesi.

”Miksi tasoitukseni nousi hyvän kierroksen jälkeen?”

Tämä on keskiarvolaskennassa mahdollista, mutta harvinaista. Toisaalta yhden tai useamman huonon kierroksen jälkeen tasoitus voi edelleen pysyä samana tai jopa parantua – riippuen millainen kierros ”tippuu” pois kahdenkymmenen viimeisen joukosta.


Lisätietoja:

Pirkanmaan Golfin jäsenille järjestetään WHS-info klubitalon takkahuoneella toukokuun ensimmäisellä viikolla. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Mikäli sinulla on kysyttävää uuteen tasoitusjärjestelmään liittyen, voit ottaa yhteyttä:

Janne Riitakorpi (puheenjohtaja)
050 437 9729
janne.riitakorpi@gmail.com

Jussi Pouttu (kapteeni)
050 353 9394
jppouttu@hotmail.com
 

Lisätietoa Suomen Golfliitosta

Lisätietoja, esimerkkejä ja vastauksia tavallisimpiin WHS-kysymyksiin Golf.fi-sivuilta: https://golf.fi/pelaajalle/tasoitusjarjestelma/whs-world-handicap-system-2020/

 

 

 

 

Pirkanmaan Golfin jäsenmaksulaskut lähetettiin jäsenille sähköpostilla tammikuun alkupuolella. Jos et ole saanut sitä, saattaa sinulla olla NexGolfissa esimerkiksi vanha sähköpostiosoite.

Sähköpostin välityksellä lähetetään myös jäsenkirjeitä sekä muita tiedotteita joten on tärkeää että jäsenillä on yhteystiedot ajan tasalla NexGolfissa.

Kukin jäsen pystyy itse päivittämään tietonsa NexGolfissa. Löydät jäsenmaksulaskusi myös suoraan NexGolfin kautta. Ohjeet kirjautumiseen täältä.

Mikäli sinulla on kysyttävää tai haluat laskun lähetettävän uudestaan, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen pirgolf@gmail.com tai ottaa yhteyttä meihin.


Pirkanmaan Golfin alustava kilpailu- ja tapahtumakalenteri kaudelle 2020 on julkaistu.

Voit tutustua siihen alla olevasta linkistä.

Kilpailukalenteri 2020 ›

 

Monet tutut ja suositut kilpailuiden pelimuodot säilyvät ensi kaudelle mutta myös kokonaan uusia kisoja on luvassa esim. 12.6. pelataan perjantain iltakisana 9r Pistekisa ja syksyllä 19.9. on vuorossa 4 hengen Scramble.

Suosittuja perjantain iltakisoja on ensi kaudella yksi enemmän ja monet 18r kilpailuistamme pelataan edelleen yhdistelmänä 9r isolla kentällä ja 9r Par-3 kentällä. Yhdistelmäkisoihin tulee käyttöön myös uusi tuloskortti ja kenttä on asianmukaisesti slopattu NexGolfiin mahdollistaen myös pistebogi-pelimuodon käytön yhdistelmäkisassa.

Klubiviikkokisa ja senioreiden viikkokisa alkavat molemmat jo avajaiskilpailua seuraavalla viikolla ja jatkuvat koko kauden ajan. Uutuutena on myös Messukylän Pistekisa-tuloskortti, jonka saa ilmaiseksi caddiemasterin pöydältä ja jota voi pelata vaikka harjoituskierroksilla kavereiden kesken. 

Vieraspelimatkoja on kaudella 2020 luvassa tutut kolme kappaletta joista keskimmäinen heinäkuussa on yön yli matka. Vieraspelimatkojen kohteet julkaistaan kevään aikana.

Aloittelijoille ja isomman tasoituksen omaaville pelaajille järjestetään kaksi omaa kisaa Par-3 kentällä. Huomioikaa että Par-3 kenttä on tasoituskelpoinen tasoituksella 37-54 pelaaville ja ensi kaudella tulokset pystyy kirjaamaan itse NexGolfiin. 

Reikäpelimestaruuskilpailut käynnistyvät juhannuksen jälkeen ja maanantaina 22.6. on luvassa myös tapahtumien ilta kun järjestämme kolme erikoiskilpailua: Shoot-outin, Valopallokisan sekä Viestigolfin Suomen ennätys-yrityksen. Syksyn pimeydessä 16.9. valopalloillaan vielä toisenkin kerran.

Kauden päätapahtuma Seuran Mestaruuskilpailut pelataan la-su 8.-9. elokuuta. 

 

 

 

Torstaista 16.1.2020 alkaa Malm-areenalla golfarille suunnattu kuntoilu.

Yhteensä 9 kertaa torstaisin klo 17.00-18.00.

Muutama mahtuu vielä mukaan :)

Soita ja kysy ladykapteeni Marja Leenalta 0400-908893

 

 

 

Torstaina 2.1. Pirkanmaan Golfin jäseniä oli kokoontunut runsain joukoin Future Golfin talvihallille yhteiseen harjoittelukertaan. Paikalla oli n. 50 golfaria.

Ohjelmassa oli Sky Trak-analysaattoreihin tutustumista, lähipeliä sekä mukavaa yhdessäoloa. Kiitos osallistujille.

 

 

 

Golfin uusi vuosikymmen

2020-luku alkaa tilanteesta missä Pirkanmaan Golfin tulevaisuus näyttää erittäin hyvältä. Jäsenmäärämme on kasvussa ja toimintaamme on viime vuosina määrätietoisesti kehitetty eteenpäin. Haluamme olla vetovoimainen tulevaisuuden haasteisiin vastaava golfseura upeat puitteet omaavalla Messukylän citykentällä. Tätä painotettiin myös syyskokouksessa hyväksytyssä seuran uudessa strategiassa.

Citygolf–konsepti, missä golfin harrastaminen on vaivatonta, edullista sekä vähemmän aikaa vievää, vastaa erinomaisesti lajina kohtaamiimme haasteisiin. Laadukkaan kaikille avoimen 9r Par-3 kentän sekä nopeasti pelattavan 9r täysimittaisen kentän yhdistelmä on loistava. Siihen kun lisää vielä mainiot harjoittelualueet, ison rangen sekä näppärän sijainnin, toimintaympäristömme on perusteiltaan erinomaisessa kunnossa.

Haluankin kiittää kenttäyhtiö Golfkeskus Oy Messukylää joka omistajansa Jarkko Svahnin johdolla ja ahkeralla esimerkillä, on panostanut viime kausina paljon kentän, harjoitusalueiden sekä yleisen klubimiljöön kunnon ja viihtyvyyden parantamiseen. Investoinnit ovat olleet mittavia ja jatkuvat myös ensi kaudella. Lisäksi on vireillä Par-3 kentän laajennussuunnitelma Hervannan valtaväylän suuntaan. Jos suunnitelma toteutuu, syntyy nykyistä isompi ja Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen myös Par-4 väyliä sisältävä kaikille avoin Pay & Play-kenttä.

Laadukasta seuratoimintaa

Pirkanmaan Golfin jäseniä oli vuoden vaihteessa miltei 1 100 ja iloksemme uusia jäseniä liittyy useita joka viikko myös talvikauden aikana. Toivotan kaikki uudet jäsenemme tervetulleeksi mukaan rentoon golfyhteisöömme!

Jäsenenämme saat mittavia etuja. Niihin voi tutustua tarkemmin nettisivuillamme. Viime vuosilta tuttu kampanja, jossa uuden jäsenen seuraan houkutteleva jäsenemme saa palkinnoksi 10 korin pallokortin, jatkuu myös ensi kaudella. Myös muita jäsenkampanjoita on luvassa – niistä lisää lähempänä kauden alkua.

Seuran hallitus ja toimikunnat ovat jo aloittaneet valmistautumisen tulevaan golfkauteen. Tavoitteenamme on järjestää monipuolista seuratoimintaa sekä tapahtumia kaikille golffareillemme. Tämä sisältää vakiintuneiden kisojen ja pelimatkojen lisäksi mm. aloittelijoille suunnattuja tapahtumia, terveysliikuntaan ja hyvinvointiin keskittyviä työpajoja sekä uudenlaista matalan kynnyksen toimintaa kuten hauskan Messukylän Pistekisan, johon varta vasten tehdyn tuloskortin saa ensi kaudella caddiemasterin pöydältä (ihan ilmaiseksi) ja jota voi pelata vaikka harjoituskierroksilla kavereiden kanssa.

Kohti hienoa golfkesää 2020

Pääsette tutustumaan ensi kaudelle suunniteltuun ohjelmaan jo lähiviikkoina, kun alustava kilpailu- ja tapahtumakalenteri julkaistaan. Luvassa on paljon mielenkiintoisia eri pelimuodoilla pelattavia rentoja ja hauskoja kilpailuita. Meillä ei puristeta liikaa mailasta edes kilpailuissa.

Junioritoiminnassa tähtäämme Suomen Olympiakomitean Tähtiseuraksi ja jo pitkään myös valtakunnallista näkyvyyttä saanutta nuorten erityisgolftoimintaamme kehitetään entisestään. Juniorit ja erityisryhmä ovatkin harjoitelleet jo ahkerasti talvikauden aikana. Näihin hankkeisiin haetaan tai on jo haettu mittavia avustuksia eri tahoilta. Viestigolfissa aiomme parantaa viime vuodesta ja tehdä uuden Suomen ennätyksen – ensi kesänä 18r kierroksena.

Myös nais- ja senioritoimikuntamme jatkavat aktiivisina ensi kesänä. Uutta toimintaa on luvassa kaikille pelaajaryhmille. Myös talvella tapahtuu – seuratkaa nettisivujamme sekä sosiaalista mediaa. Esimerkiksi torstaina 2.1. jäsenistömme kokoontuu yhteiseen talviharjoittelukertaan. Kiitos kaikille toimikuntien vetäjille ja jäsenille, jotka tekevät ahkeraa vapaaehtoistyötä koko jäsenistömme eduksi.

Palautetta ja ehdotuksia seuran toimintaan otetaan myös vastaan. Olethan rohkeasti yhteydessä. Myös jos sinua esimerkiksi kiinnostaisi tehtävä jossain toimikunnassa.

Kiitos myös luottamuksesta, jonka sain syyskokouksessa tullessani valituksi jatkokaudelle seuran puheenjohtajana. 

Mukavaa talven jatkoa!

P.S. Maailmanlaajuinen uusi tasoitusjärjestelmä (WHS) astuu Suomessa voimaan 19.2. alkaen. Golfliitto tiedottaa aiheesta laajalti. Myös Pirkanmaan Golf järjestää aiheesta infotilaisuuden jäsenilleen toukokuun alussa.


Janne Riitakorpi
Puheenjohtaja
Pirkanmaan Golf

Janne

Pirkanmaan Golfin kauden 2020 jäsenmaksulaskut lähetetään kaikille jäsenille sähköpostilla tammikuussa viikolla 2. Löydät oman laskusi myös NexGolfista.

Ensi kauden jäsenmaksut ovat alentuneet: aikuiset 95 € ja juniorit 56 €.

Muistathan pitää yhteystietosi ajan tasalla NexGolfissa. Kysymyksissä voi ottaa yhteyttä: pirgolf@gmail.com

 

 

Pirkanmaan Golf jäsenedut 2020

 • Aktiivinen seura tarjoaa paljon toimintaa kaiken ikäisille jäsenille.
 • Kaksi yhdeksän väyläistä golfkenttää. Messukylä (par 34) ja Vanhan kirkon kenttä (par 27).
 • Peliaikoja kentiltä saa yleensä joustavasti.
 • Käytössäsi huippusuosittu range.
 • Kilpailut järjestetään vain seuran jäsenille, muutama kilpailu avoinna kaikille.
 • Jäsenille suunnatut hauskat ja suositut pelimatkat.
 • Jäsenille edullisemmat greenfee ja pelikausimaksut.
 • Mukava ja rento ilmapiiri.
 • Sijainti. Vireä kenttä on - ja pysyy jatkossakin - mukavan lähellä tamperelaista.

Liittymistarjouksemme 2020 sisältää seuraavat edut:

 • 1 kpl ilmainen greenfee par 3-kentälle (arvo 13 €).
 • Golflehden sekä golfliiton vakuutukset ja muut jäsenedut.
 • Ei liittymismaksua.
Lisäksi valinnaisena ajankohtana mahdollisuus ilmoittautua:
 • Ilmaiseen 1,5 tuntia kestävään pro Anu Alpin ryhmäopetukseen (arvo 30 €).
 • Ilmaiseen kapteenien järjestämään ohjattuun tutustusmiskierrokseen par-3 kentälle (arvo 13 €).
 • Ryhmäopetusta ja tutustumiskierroksia järjestetään kerran kuukaudessa. Ilmoittautuminen caddiemasterille.

Etujen arvo yht. 56 €


Pirkanmaan Golf ry:n vuoden 2020 jäsenmaksut:

 • Aikuinen:  Jäsenmaksu  95 € 
 • Juniorit:    Jäsenmaksu  56 € (v. 2002 syntyneet ja nuoremmat).

KAUDELLA 2020 MESSUKYLÄSSÄ PANOSTETAAN JÄSENTEN KOKONAISVALTAISEEN HYVINVOINTIIN!

Jäsenmaksuun sisältyy viisi asiantuntijoiden vetämää hyvinvointityöpajaa. Teemoina ovat avajaispäivän zumba toukokuussa, urheilijan mentaalivalmennus kesäkuussa, kireiden lihasten irroittelu fasciapilateksella heinäkuussa, ravintoterapeutin ohjeet hyvinvointia lisäävästä ravinnosta elokuussa ja golfarin kehonhuoltopaketti syyskuussa.


Lue lisää työpajoista täältä


Liity jäseneksi     Lue Citygolfia Messukylässä-lehti   

Golfkeskus Oy Messukylä ja Pirkanmaan Golf tarjoavat kaudella 2020 kuukausittain jäsenilleen hyvinvointiin liittyviä työpajoja.

Työpajojen vetäjiksi on kutsuttu eri alojen asiantuntijoita. Osallistuminen on Pirkanmaan Golfin jäsenille ilmaista, muilta peritään osallistumismaksu. Poikkeuksen muodostaa avajaispäivän tapahtuma, joka on kaikille maksuton.

 

Lue lisää työpajoista täältä

Vuoden vaihteen jälkeen torstaina 2.1. klo 19-21 Pirkanmaan Golfin jäsenet ovat tervetulleita ilmaiseen talviharjoittelukertaan Future Golfin harjoitteluhallissa osoitteessa Vehnämyllynkatu 20. 

Bägien sijasta ottakaa tarvitsemanne kourallinen mailoja mukaan. Ulkokenkien sijasta puhtaat golfkengät tai sisäpelikengät harjoitteluun.

Hallissa on lyöntipaikoilla modernit Skytrak-lyöntianalysaattorit ja isot lähipelialueet. Tiedossa mukavaa yhdessäoloa. Tervetuloa runsain joukoin paikalle!

Hyvää joulun odotusta ja nähdään uuden vuoden jälkeen!

 

 

joulu clipart

Pirkanmaan Golfissa suoritettiin kaudella 2019 Green Cardeja peräti 199 kpl. Golfliiton toimialaraportin mukaan olimme 10. eniten Green Cardeja myöntänyt seura Suomessa tänä vuonna.

Ensi kaudella on jälleen luvassa paljon kurssitoimintaa pron toimesta sekä uudenlaisia konsepteja Green Cardien suorittamiseen ja golfin aloittamiseen Messukylässä.

 

 

Ajanvaraus

Ajankohtaista

Aukioloajat

Klubi:

Suljettu.

 

Kentät:

Suljettu. 

Kausikorttilaiset voivat pelata kunhan maa ei ole jäässä.

 

Range ja lähipelialueet:

Suljettu.


  

Pirkanmaan Golf ry.


Liity jäseneksi ›

Tykkää Facebookissa ›

Seuran yhteystiedot

Lue Citygolfia Messukylässä-lehti

citygolf 2


juniortoiminnan laatuseura highres RGB pieni