Alkukauden keskeisin teema lienee sääntöuudistus. Golfin sääntöihin on tullut mittavia muutoksia, jotka ovat astuneet voimaan tammikuusta 2019 alkaen. Sääntöuudistuksissa on erityisesti pyritty helpottamaan ja nopeuttamaan pelaamista. Keskeistä uudistuksessa on myös se, että jos aiemmin sääntökirjaa lukiessa on tuntunut, että säännöillä lähes etsitään rangaistuksia pelaajille, on kyseisiä kohtia pyritty jonkin verran karsimaan. Nämä ovat hyviä tavoitteita ja jo tuleva kausi tulee pitkälti näyttämään, miten niissä on onnistuttu. Varmaa on kuitenkin se, että osa uudistuksista on erittäin hyviä.

Kaikkia sääntöuudistuksia emme tilanpuutteen vuoksi tässä yhteydessä pääse käsittelemään, mutta tiivistetyssä asussa keskeisimmät sääntömuutokset ovat seuraavia: 1. Pallonetsimisaika, joka on lyhentynyt viidestä minuutista kolmeen minuuttiin. 2. Vaihtoehtoinen rangaistusdroppi. Tämä (uusi paikallissääntö) tarkoittaa käytännössä, että siitä kohtaa, josta pallo hävisi tai meni outtiin, saa pelaaja dropata samaan mittaan kahdella rangaistuslyönnillä - esimerkiksi väylälle. Käytännössä tämä puolestaan tarkoittaa, että varapallo olisi lyöty tähän ja neljäs lyönti lähtee. Sääntöä on seurassamme testattu jo vuoden 2018 puolella ja sen on todettu sujuvoittavan mukavasti peliä. 3. Piikinjälkien korjaaminen. Viheriöllä saa jatkossa tasoittaa piikin / kengän ruusukkeiden jäljet ja muut epäluonnollisesti pintaan aiheutuneet haittatekijät. 4 Pallon liikuttaminen. Pallon liikkuminen vahingossa viheriöllä tai sitä etsiessä ei tuota enää rangaistuksia. 5. Tuplaosuma. Aiemmin tuplaosumasta laskettiin kaksi lyöntiä. Uusissa säännöissä tuplaklikista lasketaan vain enää yksi lyönti. Harvemminhan siitä on ollut mitään apua kenellekään. Lisäksi itseensä osumisesta pallolla ei saa enää rangaistuksia. 6. Droppikorkeus vaihtuu. Droppi suoritetaan polven korkeudelta. 7. Lipputanko. Uusissa säännöissä on annettu mahdollisuus putata lipputanko reiässä ilman rangaistusta.

Edellä mainittujen kohtien lisäksi uudistuksissa on paljon muuta ja suosittelemmekin, että mitä enemmän pelaat, sitä paremmin sinun olisi syytä olla kartalla sääntöjenmukaisesta tavasta pelata. On aivan luonnollista, että golfharrastusta ei aloiteta sääntökirja edellä, tai jokin tietty sääntökohta on päässyt ajan kuluessa unohtumaan. Näin ollen huonoja sääntökysymyksiä ei ole olemassakaan. Kummastusta aiheuttavissa tilanteissa ottakaa rohkeasti yhteyttä meihin kapteeneihin. Tiedämme tai etsimme teille vastauksen. Lähteinä käytämme R&A:n ja USGA:n Golfin säännöt -kirjaa, sekä Official Guide to the Rules of Golf sääntöjen tulkintakirjaa.

Kapteeneina olemme aktiivisesti mukana suuressa osassa seuran toimintaa. Järjestämme läpi kauden erityisesti aloittelijoille ja vähemmän pelanneille tarkoitettuja tutustumiskierroksia Par-3 kentällä. Kierrosten tarkoituksena on tutustua pelaamiseen, sääntöihin, etikettiin, sekä tietysti uusiin pelikavereihin. Ilmoittautumisohjeet ja ajankohdat ilmoitetaan nettisivuilla sekä klubitalon ilmoitustaululla kauden startattua. Turvallisesta pelaamisesta ja pelinopeudesta puhutaan aina, ja niitä painotamme edelleen. Huuda FORE!! pallon suuntautuessa toiselle väylälle ja noudata kaikessa pelaamisessasi yleisjärkevää varovaisuutta. Huolehdi myös ryhmäsi reippaasta etenemisestä kentällä. Pelaa “Ready golfia”. Erinomaiset ohjeet tähän löytyvät seuran kotisivujen kapteeniston palstalta.

Pelitapahtumien osalta erityisellä jännityksellä odotamme perinteistä seuraottelua HSG:ta ja IkG:ta vastaan. Menestys on kiertänyt seuraamme viime vuodet, joten tällä kaudella tulostavoitteeksi kelpaa ainoastaan voitto. Joukkue tullaan rakentamaan koko kauden näytöillä perustuen erityisesti viikko-, kuukausi- ja mestaruuskilpaluissa saavutettuun menestykseen. Pirkanmaan Golfin perinteisiin kuuluu kuitenkin se, että golf ei ole vain “numerolappu rinnassa” suoritettavaa tulosurheilua. Meille kapteeneille golf on varsinaisen pelisuorituksen ohella myös ulkoilua, kuntoilua, vapaapäivien sosiaalista toimintaa, ylipäätään hauskanpitoa. Suurimmalle osalle pelaajia golf on näitä kaikkia sopivassa suhteessa. Tärkeää on välillä muistuttaa itseään, että oma tapamme ei ole kaikille se paras ja oikein tapa harrastaa rakasta lajiamme. Kukin omalla painotuksellaan. Pidetään tästä kiinni.

Mukavaa golfkautta toivottavat,
Jussi Pouttu ja Marja-Leena Kärkkäinen

Ajanvaraus

tee logo


Aukioloajat

Toimisto:

Avoinna seuraavasti:

Su 15.5. klo 10-18

Ma 16.5. klo 10-18

Ti 17.5. klo 10-18

Ke 18.5. klo 10-18

To 19.5. klo 10-18

toimisto@pirg.fi

050 564 9994

Kentät:

Suljettu.
 
Arvioitu avaaminen: 18.5. Talvigriineille

Range:

Ark. klo 8 - 21

La - Su klo 8 - 19

   

Pirkanmaan Golf ry.

 

Liity jäseneksi ›

Tykkää Facebookissa ›

Seuran yhteystiedot

Lue Citygolfia Messukylässä-lehti

PirG lehti 2022 3 01


Anna hyvän kiertää!

Käytettyjen golfvälineiden välityspalvelu Messukylässä

601ecaa2f742ffb77feaafcab1db6897 300.87121212121x169

 

Instagram