Jäseneksi Pirkanmaan Golfiin!

Etsitkö hyvää seuraa? Miksi kannattaa liittyä meille? Me kerromme monta hyvää syytä.

 • Mukavaan ja rentoon seuraan on helppo tulla.
 • Aktiivinen seura tarjoaa paljon toimintaa kaiken ikäisille jäsenille.
 • Peliaikoja saa joustavasti ilman jonotusaikoja.
 • Huippusuosittu range, 9- reikäinen par 3-kenttä sekä täysimittainen, 9-reikäinen kenttä
 • Kilpailut järjestetään vain seuran jäsenille, muutama kilpailu avoinna kaikille.
 • Hauskat ja suositut pelimatkat kauden aikana, vain jäsenille.
 • Jäsenille edullisemmat Green Fee ja pelikausimaksut Messukylän kentille
 • Vireä kenttä on - ja pysyy jatkossakin - mukavan lähellä tamperelaista.

Reilu LIITTYMISTARJOUKSEMME 2019 sisältää seuraavat edut:

 • Liittymisen ilman liittymismaksua
 • 1 kpl ilmainen green fee par 3-kentälle (arvo 13 €)
 • Golflehden sekä golfliiton vakuutukset ja muut jäsenedut
Lisäksi valinnaisena ajankohtana (järjestetään kerran kuukaudessa, ilmoittautuminen caddiemasterille):

 • Ilmaisen 1,5 tuntia kestävän pro Anu Alpin ryhmäopetuksen (arvo 30 €)
 • Ilmaisen ohjatun tutustusmiskierroksen Par-3 kentälle (arvo 13 €)

Etujen arvo yht. 56 €

 

   Liity jäseneksi        ICON Facebook

 

pirkanmaan golf pienempi Ajankohtaista

Golfin sääntöjä päivitetään säännöllisin väliajoin mutta seuraava uudistus tulee olemaan merkittävämpi kuin aikaisemmat. Vuonna 2012 alkanut prosessi golfin sääntöjen modernisoimiseksi huipentuu 1.1.2019 kun uudet säännöt astuvat voimaan. Muutoksia on luvassa lähivuosina paljon kun myös maailmanlaajuinen uusi tasoitusjärjestelmä astuu voimaan 1.1.2020.


Golfin sääntöjä hallinnoivat R&A ja Yhdysvaltain golfliitto USGA julkaisivat maaliskuussa 2018 lopullisen version uusista säännöistä. Siihen voi tutustua täältä.

Messukylässä tutustutaan uusiin sääntöihin jo perjantaina 14.9. järjestettävässä kilpailussa, josta voit lukea lisää täältä. Alla luetellut säännöt ovat voimassa kyseisessä kilpailussa. Voit lukea ja tulostaa ne myös pdf-muodossa tästä. Sääntömuutokset käydään läpi kisainfossa ennen kilpailun alkua ja pelaajat saavat oheisen lapun mukaansa kierrokselle.

 

Golfin uudet säännöt 2019

Tässä merkittävimmät muutokset

Ø  Lipputangon saa jättää reikään myös viheriöllä putatessa. Reiässä olevaan tankoon osumisesta ei tule enää rangaistusta, kuten ei myöskään pallon osumisesta huollettuun tai maassa makaavaan lipputankoon, kunhan pelaaja ei jätä tankoa tahallisesti esim. reiän taakse alamäkeen pysäyttämään palloa.

Ø  Irrallisia luonnonhaittoja (risut, lehdet jne.) saa siirtää ja liikuttaa myös vesiesteessä sekä hiekkaesteessä. Vesiesteessä saa koskea esteen pohjaan eli esim. lyödä maahan/veteen osuvia harjoituslyöntejä. Hiekkaesteessä ei saa edelleenkään osua hiekkaan.

Ø  Pallon etsimisaika on enää 3 minuuttia. Pelataan ”ready golfia” eli valmiina oleva pelaaja lyö aina kuitenkin turvallisuus huomioiden riippumatta siitä kuka on kauimpana reiästä. 40s max lyöntiaika.

Ø  Pallon liikuttaminen etsinnän aikana ei ole enää rangaistavaa kuten ei myöskään, jos liikkuva pallo osuu pelaajaan, hänen caddieen tai pelaajan varusteihin.

Ø  Pallo pudotetaan jatkossa polven korkeudelta. Pudotusalue määräytyy aina bägin pisimmän mailan mukaan pois lukien putteri ja pudotetun pallon on aina osuttava maahan pudotusalueelle ja pysyttävä sillä, muuten droppi uusitaan ja kahden dropin jälkeen pallo asetetaan. Lipun linjassa taaksepäin pudotettaessa pudotusalue määräytyy yhden mailanmitan säteelle valitusta pisteestä linjalla. Vapautuessa voi jatkossa aina vaihtaa palloa, vaikka alkuperäinen pallo olisi helposti saatavilla.

Ø  Viheriöllä saa korjata alastulojälkien ja vanhan reiän paikan lisäksi jatkossa myös muut ihmisen tai eläimen aiheuttamat vahingot ja painaumat myös puttilinjalta pois lukien ilmastusreiät sekä normaalit pinnan epätasaisuudet.

Ø  Punaisilla paaluilla merkitystä vesiesteestä (jatkossa vesiesteen sijasta termi ”rangaistusalue”) ei voi enää vapautua käyttäen esteen toiselle puolelle vapautuksen antavaa 2 mailan mitan vaihtoehtoa. 2 mailan mitan vapautusta voi käyttää vain sille puolelle estettä missä pallon esteeseenmenokohta on.

Ø  Hiekkaesteestä voi vapautua lipun linjassa taaksepäin esteen ulkopuolelle 2 rangaistuslyönnillä.

Ø  Kaksoiskosketus palloon lasketaan jatkossa vain yhdeksi lyönniksi.

Ø  Pelaajan ei enää täydy ilmoittaa merkitsijälle ennen kuin hän voi nostaa palloaan tunnistettavaksi.

Ø  Toimikuntien käyttöön tulee myös uusi paikallissääntö, jolla mahdollistetaan pelin nopeutuminen tilanteessa missä pallo menee outtiin tai hukkuu. Tällöin pelaaja voi kahdella rangaistuslyönnillä pudottaa pallonsa peliin kauemmaksi reiästä sektorille, jonka reikää lähimmät kärkipisteet muodostavat arvioitu paikka mistä pallo on mennyt outtiin tai mihin se todennäköisesti on hukkunut sekä tätä pistettä lähin pelattavan väylän lyhyeksi leikatun alueen reuna. Sektori laajentuu lisäksi kaksi mailanmittaa sivuun näistä kummastakin pisteestä. Pudottaessa pallo ei siis saa päätyä lähemmäksi reikää kuin pallon arvioitu outtiin menokohta tai pallon arvioitu hukkumiskohta eikä esteeseen. Lisäksi tätä paikallissääntöä ei saa käyttää, mikäli varapallo on lyöty.

Ø  Lisäksi nykyään paikallissäännöissä mainittuja asioita sisällytetään suoraan uusiin sääntöihin kuten omaan alastulojälkeen uponneesta pallosta vapautuminen koko pelialueella, viheriöllä vahingossa pallon liikuttamisesta ei rangaistusta ja etäisyysmittareiden salliminen.

 

RulesModernization Stroke And Distance FINAL

Ajankohtaista

Ajanvaraus

Aukioloajat

Klubi:

Suljettu

 

Kentät:

Suljettu 

 

Range ja lähipelialueet: 

Suljettu


  

Pirkanmaan Golf ry.


Liity jäseneksi ›

Tykkää Facebookissa ›


juniortoiminnan laatuseura highres RGB pieni