Jäseneksi Pirkanmaan Golfiin!

Etsitkö hyvää seuraa? Miksi kannattaa liittyä meille?
 • Aktiivinen seura tarjoaa paljon toimintaa kaiken ikäisille jäsenille.
 • Kaksi yhdeksän väyläistä golfkenttää. Messukylä (par 34) ja Vanhan kirkon kenttä (par 27).
 • Peliaikoja kentiltä saa yleensä joustavasti.
 • Käytössäsi huippusuosittu range.
 • Kilpailut järjestetään vain seuran jäsenille, muutama kilpailu avoinna kaikille.
 • Jäsenille suunnatut hauskat ja suositut pelimatkat.
 • Jäsenille edullisemmat greenfee ja pelikausimaksut.
 • Mukava ja rento ilmapiiri.
 • Sijainti. Vireä kenttä on - ja pysyy jatkossakin - mukavan lähellä tamperelaista.
Liittymistarjouksemme 2019 sisältää seuraavat edut:
 • 1 kpl ilmainen greenfee par 3-kentälle (arvo 13 €).
 • Golflehden sekä golfliiton vakuutukset ja muut jäsenedut.
 • Ei liittymismaksua.
Lisäksi valinnaisena ajankohtana mahdollisuus ilmoittautua:
 • Ilmaiseen 1,5 tuntia kestävään pro Anu Alpin ryhmäopetukseen (arvo 30 €).
 • Ilmaiseen ohjattuun tutustusmiskierrokseen par-3 kentälle (arvo 13 €).
 • Ryhmäopetusta ja tutustumiskierroksia järjestetään kerran kuukaudessa. Ilmoittautuminen caddiemasterille.

Etujen arvo yht. 56 €

Pirkanmaan Golf ry:n vuoden 2019 jäsenmaksut:

 • Aikuinen:  Jäsenmaksu 99,00 € 
 • Juniorit:    Jäsenmaksu 60,00 € (v. 2001 syntyneet ja nuoremmat).

 

   Liity jäseneksi     Lue Citygolfia Messukylässä-lehti   ICON Facebook   

pirkanmaan golf pienempi Ajankohtaista

Vuosi on taas vaihtunut eikä aikaakaan, kun voimme taas kaivaa golfvälineet talviteloilta ja suunnata Messukylään katsomaan kuinka hyvin se slaissi on talvehtinut. Neljä kuukautta ja golfkausi on jo ovella. Sitä ennen nautitaan useammasta talvikuukaudesta toivottavasti hyvien ulkoilukelien kera. 

Valmistautuminen ensi kauteen käynnissä 

Seuran hallitus ja toimikunnat ovat jo aloittaneet ensi kauden suunnittelun. Lähipäivien ja viikkojen aikana nettisivuille ilmestyy lisää uutisia ja julkaisemme esimerkiksi alustavan kilpailu- ja tapahtumakalenterin ensi kaudelle. Mielenkiintoisia pelimuotoja ja hauskoja kilpailuita on taas luvassa. Voin paljastaa, että ensi kesänä Messukylässä pelataan ensimmäistä kertaa myös Speed Golf-parikilpailu Par-3 kentällä.

Jäsenistöä tiedotetaan ajankohtaisista asioista myös sähköpostin välityksellä säännöllisesti lähetettävällä uutiskirjeellä, jonka ulkoasu on nyt uudistettu.

Jäsenmaksulaskut lähetetään tammikuun lopulla sähköisesti, muistakaahan pitää yhteystietonne NexGolfissa ajan tasalla.

Uusia hankkeita ja vanhojen kehittämistä

Useisiin seuran painopistealueisiin kuten junioritoimintaan, jäsenhankintaan sekä kouluyhteistyöhön on kehitelty uusia konsepteja ja projekteja ensi kaudelle. Nämä hiotaan kuntoon kevään mittaan ja kaikista uutisoidaan ajallaan.

Seuran jäsenille ja erityisesti uusille liittyjille on jälleen luvassa merkittäviä etuja. Aloitteleviin golffareihin panostetaan heille suunnatuilla tutustumiskierroksilla Par-3 kentällä. Järjestämme myös teemapäiviä, sääntöopastusta sekä esimerkiksi terveysliikuntatapahtumia. 

Uudet golfin säännöt ovat astuneet voimaan

Varmasti yksi isoimmista puheenaiheista ensi kaudella on vuoden alusta voimaan astuneet uudet golfin säännöt. Kannattaa tutustua uusiin sääntöihin hyvissä ajoin ennen kauden alkua. Suomenkielinen käännös löytyy jo golfliiton sivuilta ja sitä pitäisi pystyä tilaamaan piakkoin myös kirjana kotiin.

Myös seura tulee järjestämään sääntökoulutusta kauden alkaessa. Parasta aikaa valmistaudumme kirjoittamaan Messukylän kentän paikallissäännöt uusien golfin sääntöjen mukaisiksi. Vanhoista paikallissäännöistä moni on siirtynyt varsinaisiksi säännöiksi mutta myös uusia paikallissääntöjä on ensi kaudelle luvassa. Aiomme esimerkiksi ottaa käyttöön uuden kahden rangaistuslyönnin vapautumisen kadonneen tai outtiin menneen pallon tapauksessa mitä voi käyttää vaihtoehtoehtona varapallon lyömiselle tai edellisen lyönnin paikalle palaamiselle.

Hidasta pelaamista välttäen

Uudet säännöt myös kannustavat ripeään pelaamiseen sekä erityisesti “ready golfiin” eli siihen, että valmis pelaaja voi lyödä riippumatta siitä, onko hänen lyöntivuoronsa, kuitenkin turvallisuus huomioiden.

Lipputankouudistukseen laadimme ohjeistuksen millä peliryhmiä kehotetaan hyödyntämään uusi lipputangon paikalleen jättämisen salliva sääntö nimenomaan pelaamista nopeuttaen.

Käytännössä siis pidempiä putteja voidaan putata lipputanko reiässä ja sitten kun kaikki alkavat olla suurin piirtein reiän lähellä tai kun ensimmäinen pelaaja ryhmästä haluaa lipputangon pois, se otetaan pois ja pallot pelataan vanhaan tuttuun tyyliin reikään ilman lipputankoa. Lipputangon edestakainen reikään laittaminen ja poistaminen ei ole toivottua. Tällöin myöskään reiän reunat eivät vaurioidu, kun palloja ei jatkuvasti nostella reiästä lipputangon siellä vielä ollessa vaan lyhyet putit putataan vanhaan tyyliin reikään ilman lipputankoa. 

Golfilla on lajina valtava potentiaali 

Huolimatta siitä, että Suomi golfin kokonaisharrastajamäärä hieman tippui viime kaudella, on golf edelleen yksi Suomen suurimmista harrastuksista noin 140 000 pelaajalla. Golfilla on valtava potentiaali, joka pitää pystyä hyödyntämään entistä paremmin. Töitä täytyy tehdä kaikkien – golfliiton, kenttien, seurojen sekä yksittäisten pelaajien – toimesta.

Me oman lajimme harrastajat tiedämme kyllä kaikki golfin edut ja mahdollisuudet. Golfia voi pelata lähes tulkoon vauvasta vaariin, se on erinomainen liikuntamuoto, jonka terveysvaikutukset ovat kiistattomat, ja sitä voi pelata monella tapaa, kullekin oman haasteen ja mielenkiinnon löytäen. Perinteiset ennakkoluulot golfista kalliina, aikaa vievänä tai liian vaikeana harrastuksena eivät pidä paikkaansa. 

Messukylässä on hyvä aloittaa golfin harrastus

Golfia voi pelata meillä Messukylässä monella tapaa. Laadukkaalla rangella on 54 lyöntipaikkaa ja yhdeksän reikäiselle Par-3 harjoituskentälle pääsee pelaamaan kuka vaan. Kurssitoiminta on runsasta ja pelaamisen hinnat ovat edulliset. 9r ison kentän kiertää alle kahdessa tunnissa ja kun siihen yhdistää kentän erinomaisen sijainnin ja klubimiljöön toimivuuden (kaikki on lähellä), ei golfin harrastaminen Messukylässä vie aikaakaan niin paljon kuin voisi kuvitella.

Lisäksi junioritoimintaamme on helppo tulla mukaan. Saimmekin viime syksynä golfliiton junioritoiminnan laatuseuramerkin tunnustuksena laadukkaasta ja pitkäjänteisestä juniorityöstä. 

Tuokaa ystävänne kokeilemaan golfia ensi kesänä

Haastankin leikkimielisesti kaikki seuramme jäsenet puhumaan harrastuksestamme ja golfyhteisöstämme tuttavien kanssa ja tuomaan heitä kokeilemaan lajia Messukylään ensi kesänä. Olen itse huomannut monissa keskusteluissa golfia harrastamattomien kanssa, kuinka jo pelkästään se miten suuri harrastus golf Suomessa on, usein yllättää kuulijan. Sillä on hyvä aloittaa. Kysyä arvausta siitä, kuinka monta golfin harrastajaa Suomessa on.

Sen jälkeen voi kysyä mielikuvia golfista harrastuksena ja kertoa kuinka käsitykset lajista esim. kalliina eivät pidä paikkaansa. Verrattaessa kaikkiin vastaaviin jonkinlaisen jäsenyyden tai kausimaksun vaativiin välineurheilulajeihin, golf ei missään nimessä lukeudu erityisen kalliiksi. Käytettyjä välineitä on esimerkiksi mahdollista ostaa erittäin edullisesti.

Voitte myös kertoa Messukylän kentästä, sen hyvästä sijainnista, edullisista alkeiskursseista sekä mahdollisuudesta päästä pelaamaan yhdeksän reikäistä harjoituskenttää myös ilman Green Cardia.

Ensi kaudelle on jälleen luvassa jäsenhankintakampanja, jossa uuden jäsenen seuraamme hankkiva suosittelija saa palkinnon. 

Yhdessä tehden 

Lähtökohdat golfkauteen 2019 ovat Messukylässä mitä parhaimmat. Viime kauden aikana kenttäyhtiö panosti paljon kentän sekä klubialueen viihtyvyyteen erilaisilla uudistuksilla ja parannuksilla, joista pääsemme nyt nauttimaan heti kauden alusta lähtien.

Katseet on nyt suunnattu määrätietoisesti tulevaisuuteen. Seuran taloustilanne on hyvällä pohjalla ja uskomme jäsenmäärän kasvuun ensi kaudella. Messukylän golfyhteisö on tunnettu rennosta klubihengestä ja ilmapiiristä, pidetään sitä yllä jatkossakin.

Ollaan ajan hermoilla ja kehitetään seuran toimintaa koko ajan paremmaksi. Se ei ole mitenkään ristiriidassa sen kanssa, että tietyt asiat tehdään jatkossakin tutulla toimivalla tavalla. 

Loppuun vielä kiitos luottamuksesta minkä sain syyskokouksessa tullessani valituksi Pirkanmaan Golfin puheenjohtajaksi täksi vuodeksi. Seuran hallituksessa ja toimikunnissa on hyvä tekemisen meininki, kiitos kaikille aktiiveille, jotka pyörittävät tätä meidän toimintaa.

Yhdessä tehdään ja kehitetään. Mukava että saimme tälle vuodelle hallitukseen ja muihin luottamustehtäviin muutaman uuden henkilön kokeneen porukan oheen. 

Hyvää uutta vuotta 2019 ja ottakaa mieluusti yhteyttä allekirjoittaneeseen; palautteen, kysymysten ja käytännön asioihin suhteen!

Janne Riitakorpi

050 437 9729

 

21077674 1098178440314497 2222427247472050172 n

 

 

Ajanvaraus

Ajankohtaista

Aukioloajat

Klubi:

MaPe klo 08:30–21

La klo 08:30–19

Su klo 08:30–21

 

Kentät:

Avoinna

 

Range ja lähipelialueet:

MaPe klo 08–21

La klo 08–19

Su klo 08–21


  

Pirkanmaan Golf ry.


Liity jäseneksi ›

Tykkää Facebookissa ›

Seuran yhteystiedot

Lue Citygolfia Messukylässä-lehti

lehden kansi


juniortoiminnan laatuseura highres RGB pieni