Jäseneksi Pirkanmaan Golfiin!

Etsitkö hyvää seuraa? Miksi kannattaa liittyä meille?
 • Aktiivinen seura tarjoaa paljon toimintaa kaiken ikäisille jäsenille.
 • Kaksi yhdeksän väyläistä golfkenttää. Messukylä (par 34) ja Vanhan kirkon kenttä (par 27).
 • Peliaikoja kentiltä saa yleensä joustavasti.
 • Käytössäsi huippusuosittu range.
 • Kilpailut järjestetään vain seuran jäsenille, muutama kilpailu avoinna kaikille.
 • Jäsenille suunnatut hauskat ja suositut pelimatkat.
 • Jäsenille edullisemmat greenfee ja pelikausimaksut.
 • Mukava ja rento ilmapiiri.
 • Sijainti. Vireä kenttä on - ja pysyy jatkossakin - mukavan lähellä tamperelaista.
Liittymistarjouksemme 2020 sisältää seuraavat edut:

 • 1 kpl ilmainen greenfee par 3-kentälle (arvo 13 €).
 • Golflehden sekä golfliiton vakuutukset ja muut jäsenedut.
 • Ei liittymismaksua.
Lisäksi valinnaisena ajankohtana mahdollisuus ilmoittautua:
 • Ilmaiseen 1,5 tuntia kestävään pro Anu Alpin ryhmäopetukseen (arvo 30 €).
 • Ilmaiseen kapteenien järjestämään ohjattuun tutustusmiskierrokseen par-3 kentälle (arvo 13 €).
 • Ryhmäopetusta ja tutustumiskierroksia järjestetään kerran kuukaudessa. Ilmoittautuminen caddiemasterille.

Etujen arvo yht. 56 €

Pirkanmaan Golf ry:n vuoden 2020 jäsenmaksut:

 • Aikuinen:  Jäsenmaksu  95 € 
 • Juniorit:    Jäsenmaksu  56 € (v. 2002 syntyneet ja nuoremmat).

KAUDELLA 2020 MESSUKYLÄSSÄ PANOSTETAAN JÄSENTEN KOKONAISVALTAISEEN HYVINVOINTIIN!

Jäsenmaksuun sisältyy viisi asiantuntijoiden vetämää hyvinvointityöpajaa. Teemoina ovat avajaispäivän zumba toukokuussa, urheilijan mentaalivalmennus kesäkuussa, kireiden lihasten irroittelu fasciapilateksella heinäkuussa, ravintoterapeutin ohjeet hyvinvointia lisäävästä ravinnosta elokuussa ja golfarin kehonhuoltopaketti syyskuussa.

Lue lisää työpajoista täältä

 

Liity jäseneksi     Lue Citygolfia Messukylässä-lehti   ICON Facebook   

pirkanmaan golf pienempi Ajankohtaista

Messukylän kentän uudet Paikallissäännöt hyväksyttiin keväällä. Paikallissäännöt ovat golfin uusien v. 2019 alusta voimaan astuneiden sääntöjen mukaiset. Voit tutustua paikallissääntöihin tästä linkistä ja niiden muutokset esiteltiin keväällä myös uutisessa

Golfliiton päätuomari Arto Teittisen mukaan olemme toistaiseksi tiettävästi ainoa golfkenttä Suomessa joka on ottanut käyttöön Mallipaikallissääntö E-5 mukaisen uuden paikallissäännön out- tai kadonneen pallon tilanteeseen. Kyseinen paikallissääntökohta on kopioituna tämän uutisen loppuun.

Pirkanmaan Golfin kilpailu-, sääntö- ja tasoitustoimikunta perustelee paikallissäännön käyttöönottoa seuraavasti:

 • Sääntö nopeuttaa peliä, kun pelaajan ei enää tarvitse lyödä varapalloa ellei hän itse halua.

 • Sääntö nopeuttaa merkittävästi peliä, kun pelaajan ei tarvitse enää palata edellisen lyönnin paikalle, mikäli hänen pallonsa on kadonnut tai outissa mutta hän oli jättänyt varapallon pelaamatta luultuuan lyönnin jälkeen että pallo jää peliin.

 • Säännössä on 2 rangaistuslyöntiä. Kukaan ei pysty merkittävästi hyötymään tai taktioimaan edukseen tällä säännöllä. Hyvää tulosta ei kyseisellä säännöllä saa aikaiseksi. Pelaajaa se voi kuitenkin auttaa katastrofien (esim. useampi avaus peräkkäin outtiin) välttämisessä. Sääntö on kaikille sama ja sen päätarkoitus on pelin nopeuttaminen.

 • Sääntö sopii Messukylän puistomaisen citykentän layouttiin erinomaisesti. Meillä valtaosa metsistä sekä pusikkoalueista on merkitty punaisiksi estealueiksi. Alkukausi on osoittanut että paikallissääntöä käytetään lähinnä 9. väylän avauksessa mikäli pallo päätyy rangelle sekä joskus 1., 3. ja 5. väylän outeissa. Estealueen ulkopuolelle kadonneen pallon tilanteita ei ole vielä tullut vastaan, koska meidän kentällä pallo harvoin hukkuu muualle kuin estealueelle tai outtiin. Lähinnä paikallissääntö tulee käyttöön jos pallo yllättävästi hukkuu raffiin jota sitäkin joskus tapahtuu.

 • Tilannetta missä esim. outtia reunustaa yleiseen pelialueeseen kuuluva (siis ei estealue) metsä, pusikko tai pitkä heinä, josta pallonsa löytänyt ei pystyisi lyömään eikä vapautumaan pelaamattoman paikan säännöllä kahden mailan mitalla tai lipun linjassa taaksepäin (out takana) ei löydy meidän kentältämme. Tässä tilanteessa paikallissääntö olisi epäreilu koska sitä hyödyntämällä pallonsa hukannut pääsisi vapautumaan kahdella rangaistuksella väylän reunaan mutta pallonsa samasta mahdottomasta paikasta löytänyt ei voisi tehdä muuta kuin palata edellisen lyönnin lyöntipaikalle. Arviomme mukaan tällaista tilannetta ei voi syntyä meidän kentällä - ja harvemmin myös millään muulla kentällä.

Toimikunnan jäsenet pelasivat useita kierroksia syksyllä 2018 kokeillen tätä paikallissääntöä. Sääntö oli myös käytössä syyskuussa 2018 järjestetyssä "Uudet Säännöt 2019"-kilpailussa. Paikallissäännön käyttöönottoa esittivät puheenjohtaja Janne Riitakorpi sekä seuran kapteeni Jussi Pouttu ja toimikunnan päätös oli yksimielinen.

Keräämme pelaajilta palautetta kyseisestä säännöstä kauden mittaan. Alkukauden palaute on ollut pelkästään positiivista, tämän säännön käyttö tulee eteen ehkä kerran kierroksessa mutta monet ovat jo omaksuneet säännön ja käyttävät sitä tarvittaessa pelin nopeuttamiseksi.

Muistakaa aina pelattaessa eri kentillä tarkastaa kyseisen kentän paikallissäännöt.

 

 

Paikallissääntö

Vaihtoehto lyönti ja lyöntimatka-rangaistukselle pallon ollessa kadonnut tai ulkona

Jos pelaajan palloa ei ole löydetty tai tiedetään tai on käytännössä varmaa, että se on ulkona, voi pelaaja pelin nopeuttamiseksi toimia seuraavalla tavalla lyönti ja lyöntimatka-rangaistuksen sijaan.

Kahden lyönnin rangaistuksella pelaaja voi vapautua pudottamalla (kts. Sääntö 14.3) alkuperäisen tai muun pallon vapautumisalueelle, jonka reikää lähinnä olevat vertailupisteet muodostavat arvioitu piste, johon pallo olisi kadonnut, tai leikannut viimeksi kentän ulkorajan päätyessään ulos sekä piste pelattavan reiän väylältä tai muulta lyhyeksi leikatulta alueelta (esim. tiiausalue), joka on lähimpänä tätä ensin arvioitua pistettä mutta ei lähempänä reikää. Vapautumisalue jatkuu näistä pisteistä reiän suunnassa taaksepäin sekä kaksi mailanmittaa sivulle kumpaankin suuntaan.

Vapautumisalueen täytyy olla yleisellä pelialueella, ja se ei saa olla lähempänä reikää kuin arvioitu paikka mihin pallo on kadonnut tai leikannut ulkorajan. Pelaajan laitettua pallonsa peliin tämän paikallissäännön perusteella alkuperäinen pallo, joka oli kadonnut tai ulkona, ei ole enää pelissä oleva pallo ja sitä ei saa enää pelata. Tämä pätee, vaikka pallo löydettäisiin kentältä ennen 3 minuutin etsintäajan päättymistä. Lisäksi pelaaja ei saa käyttää alkuperäiselle pallolle tätä vapautumisvaihtoehtoa, jos tiedetään tai on käytännössä varmaa, että pallo on päätynyt estealueelle, tai pelaaja on pelannut toisen pallon varapallona lyönti ja lyöntimatka-rangaistuksella.

Sääntöä havainnollistamaan on tehty seuraavat kuvat:

 

Paikallissääntö LIITE C1Paikallissääntö LIITE C23Paikallissääntö LIITE C2

 

Ajanvaraus

Ajankohtaista

Aukioloajat

Klubi:

Suljettu.

 

Kentät:

Suljettu. 

Kausikorttilaiset voivat pelata kunhan maa ei ole jäässä.

 

Range ja lähipelialueet:

Suljettu.


  

Pirkanmaan Golf ry.


Liity jäseneksi ›

Tykkää Facebookissa ›

Seuran yhteystiedot

Lue Citygolfia Messukylässä-lehti

citygolf 2


juniortoiminnan laatuseura highres RGB pieni